keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Vaippakakku

Pieni näpertelijä sisälläni on jo pitkään halunnut päästä tekemään vaippakakun, joten kun ystävälle oltiin järjestämässä taannoin vauvakutsuja, halusin tietysti ehdottomasti tehdä vaippakakun. Koska itsekin etsin inspiraatiota netistä, päätin laatia myös oman ohjeen.

Kakkua varten tarvitaan:

- paketti vaippoja - itse käytin kokoa 2
- narua ja pari kuminauhaa kerrosten kasassa pitämiseen
- pahvialusta kakun alle
- erivärisiä nauhoja koristelua varten (tähän kakkuun meni yhteensä reilu 6 metriä)
- erilaisia pieniä lahjoja kakkua koristamaan
- sellofaania paketoimiseen


vaippakakku

Tällä ohjeella kakun rakentaan kätevästi ilman vaippojen rullailua, mikä säästää varmasti aikaa. Aloitin vaippojen kasaamisen viuhkamaisesti talouspaperirullan hylsyn ympärille. Käytin apuna myös irtopohjavuoan reunusta, jonka avulla sain kakun pysymään oikeassa koossa ja muodossa. Hopeinen kakkualunen on ostettu Tigerista.

Vaippakakun rakentaminen, ensimmäinen kerros

Valmiin kerroksen ympärille solmin ohuen narun pitämään vaippoja kasassa. Seuraavan kerroksen sain rakennettua vielä pahvitötterön ympärille. Aloitin muutamalla vaipalla ja tuin ne kuminauhalla. Sitten aloin ujuttamaan väleihin lisää vaippoja, kunnes kerros oli mielestäni sopivan kokoinen. Lopuksi solmin vielä tämänkin kerroksen ympärille narun ja katkaisin kuminauhan.

Vaippakakun rakentaminen

Koska vaippoja oli vielä reilusti jäljellä, tein kolmannenkin kerroksen. Tämän jälkeen pyöräytin kerrosten ympärille askartelutarvikeliikkeestä ostamani nauhat, jotka peittivät tukinarut. Päädyin itse mintunvihreään ja luonnonvalkoiseen nauhaan, joista jälkimmäinen olisi saanut olla hieman leveämpää, jotta se olisi näkynyt vihreän alta paremmin.

vaippakakku
Vaippakakkuihin on yleensä tapana laittaa koristeeksi myös pieniä lahjoja. Tämän kakun koristeiksi tuli body ja sukkia, Sophie la girafe pesuaine hiuksille ja vartalolle sekä ihania Barún suklaapäällysteisiä vaahtokarkkeja äitiä varten. Näitä en sen kummemmin kiinnittänyt kakkuun, vaan ne pysyivät ihan hyvin paikoillaan sellofaanin avulla, jonka lopuksia kääräisin kakun ympärille. Nauhoja kannattaa muuten jättää rakennusvaiheessa myös paketoimiseen. Itse en tajunnut ottaa tätä tietenkään huomioon, mutta onneksi kaappien kätköistä löytyi sopivaa valkoista nauhaa paketin viimeistelyyn.

Vaippakakku koristeet

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!