maanantai 14. marraskuuta 2016

Luonnonkosmetiikkaan siirtyminen

Aloitin keväällä siirtymisen luonnonkosmetiikkaan pikkuhiljaa tuote kerrallaan. Kaikki alkoi meikkivoiteen vaihtamisella mineraalimeikkipohjaan ja nyt ollaan kuulkaa tilanteessa, että lähes kaikki päivittäin ja viikoittain käyttämäni puhdistustuotteet ja meikit ovatkin luonnonkosmetiikkaa. Isona apuna on ollut Jolie box, jonka kautta olen saanut käyttöön ja testattavaksi tuotteita, jotka eivät olisi välttämättä prioriteettilistan kärkipäässä, mutta myös Madaran verkkokaupan taannoinen 40%-ale sekä Ruohonjuuren saapuminen Espooseen.

Luonnonkosmetiikan suosikkeja Madara Estelle & thild Dr. Hauschka

Madara Purifying foam

Ja tiedättekö mitä, ihoni ei ole sitten yläasteen voinut näin hyvin! Turhista kemikaaleista eroon pääseminen on selvästi vaikuttanut positiivisesti hormoonitasapainoon, joka näkyy epäpuhtauksien vähentymisenä, mutta myös heleämpänä ihona. Lapsen syntymä pisti hormoonit hetkellisesti sekaisin, ja näpyt ilmestyivät leukaan pian synnäriltä kotiuduttuani, mutta iho myös parani taas nopeasti. Nyt seuraan mielenkiinnolla, miten se selviytyy yllättäen alkaneesta talvesta.

Madara SOS serum

Myönnän, että kosmetiikkavarastot ovat kyllä kasvaneet jonkin verran, mutta onneksi oon toistaiseksi välttynyt täyttämästä kylppärinkaappia hutiostoksilla tai tuotteilla, joita en yksinkertaisesti tarvitse. Ja kyllä, kylppärissä myös kuluu nykyään enemmän aikaa kuin ennen, mutta ihon nykyiseen kuntoon vaikuttaa varmasti se, että oon innostunut naamioista ja kuorinnoista, joiden kanssa olin ennen suorastaan laiska. Ihonhoitorutiineihin kuuluvat jatkossa pysyvästi myös seerumit, joiden käyttöä en ennen ollut kokenut tarpeelliseksi - enhän edes tiennyt miten ja miksi niitä käytetään!

Kuvissa näkyy muutamia päivittäin käyttämiäni ja hyväksi havaittuja tuotteita. Madaran silmänympärysvoide todellakin auttaa, jos sattuu kärsimään pienestä univajeesta ja näin ilmojen kylmettyä tuo SOS-seerumi on päivävoiteen alla korvaamaton. Myös Dr. Hauschkan yöseerumi on huippu! Tuote on melko arvokas, joten en varmaan olis tullut koskaan ostaneeksi sitä, ellen olis saanut ensin testeriä Jolie boxin mukana. Olin aluksi vähän skeptinen, mutta käytettyäni tuotetta pari yötä, huomasin, että iho ei öisin tosiaankaan tarvitse tämän lisäksi ylimääräisiä voiteita, vaan näyttää aamulla paremmalta, kun se saa yön aikana hengittää vapaasti.

Löytyikö joukosta tuttuja tuotteita tai olisko vinkata, mitä ehdottomasti kannattaisi kokeilla?

2 kommenttia :

  1. Tuo SOS-seerumi vaikuttaa todella mielenkiintoiselta. Kuten myös tuo Dr. Hauschkan yöseerumi. Välillä tuntuukin, että kuiva iho tarvitsee runsaasti voiteita ym. pysyäkseen kunnossa, ja kääntöpuolena sitten onkin ihon tukkiutuminen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo en olis kyllä uskonut, että tähänkin aikaan vuodestakin tuo voiteiden unohtaminen yöksi toimii. Mutta ainakin vielä on tosiaan omalla kohdalla riittänyt ja sopinut omalle iholle, että kosteuttaa vaan sen sijaan sopivasti päivisin :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit!