keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Lapsiperheen eteinen remontin jälkeen

Pistinpä tuossa menneellä viikolla eteisessä siivoten ja kävin läpi kaapissa olevat vaatteet ja kengät. Nappasin siististä tilasta myös muutaman kuvan, sillä vaikka se rempattiin jo vuosi sitten, en ole tänne vielä kirjoitellut lopputuloksesta, koska tila on tähän saakka tuntunut jotenkin keskeneräiseltä. No tämän valmiimpaa siitä nyt ei taida saada, joten turha enää odotella.

Aluksi eteisestä purettiin pieni ja alkuperäinen vaatekaappi ja poistettiin kaikilta seiniltä tapetti. Tilalle laitettiin tasoitetapetti ja seinät maalattiin. Kaapin lisäksi edelliset asukkaat olivat säilyttäneet ulkovaatteitaan naulakossa, jossa oli tangon lisäksi muutamat koukut sekä hattuhylly. Se oli ihan kiva, mutta oli aika selvää, että sellasella me ei tultais toimeen ja vaikka tila tulisikin pienenemään, halusimme eteiseen lähes koko seinän mittaisen liukuovikaapiston.

eteisen säilytys
Kaappi ovineen tilattiin Liukuovitukusta, josta meille suunniteltiin toiveiden ja mittojen mukainen ratkaisu. Suunnitelmassa pystyttiin ottamaan hyvin huomioon myös se, että seinä oli puretun kaapin kohdalla taempana kuin muualla. Toisen oven taakse, kaapin syvemmälle puolelle, tuli tankotila ja sen oikealle puolelle kaksi riviä hyllyjä. Hyllykössä on korit meidän jokaisen käytössä oleville hatuille, hanskoille ja huivelle, sekä yksi isompi kori lasten villahaalareille ja sadeasusteille. Lattian tasossa säilytellään kenkiä ja muutama hylly jäi pyyhkeille ja liinavaatteillekin. Ja uskokaa tai älkää, kattoon saakka ulottuvan kaapin yläosassa on toistaiseksi vielä käyttämätöntäkin säilytystilaa!

Kaapin viereen jäi hieman tilaa Normann Copenhagenin Dropit-koukuille ja eteiseen hankittiin myös pystynaulakko. Vaikka jälkimmäinen oli ajateltu vieraiden takkeja varten, siihen jännästi tuppautuu kuitenkin kertymään meidän perheen omia laukkuja ja vaatteita, joita sitten säännöllisesti roudaillaan omille paikoilleen.

Liukuovikaapin vastapäiselle seinälle valittiin Majvillanin Leya-tapetti. Alunperin samalle seinälle harkittiin myös lipastoa, jossa olis ollut lisää tilaa vaatteille, mutta se olis todennäköisesti saanut melko kapean eteisen vaikuttamaan liian ahtaalta. Sen sijaan eteiseen hankittiinkin sitten penkki, joka auttaa lasten pukemisessa, mutta toimii myös laskutasona. Ja saatiin me lisää säilytystilaakin, kun vaatehuoneen oven viereen löytyi juuri sopivan kokoinen metallinen lipasto Ikeasta - laatikot kätkevät sisäänsä kaikenlaista sateenvarjoista kangaskasseihin ja tulevaisuudessa voi lapsille vaikka nimikoida omat lokeronsa hattuja ja hanskoja varten.

Majvillan Leya, Ikea Björksnäs, eteisen tapetti
Lapsiperheen eteinen, eteisen kalusteet

Eteisen ja tuulikaapin erottaa meillä käytävä, josta on kulku kylpyhuoneeseen sekä työhuoneeseen. Siksi eteiseen ei siis kävellä koskaan kengät jalassa, mikä tietysti mahdollisti vaalean puuvillamaton hankinnan, mutta auttaa myös pitämään tilan hieman siistimpänä. Jos jotakin on pakko moittia, niin aika hämäräähän tuolla on, eikä valaisin, vaikka kovin kaunis onkin, ehkä valaise ihan tilan vaatimalla tavalla. Pistorasioita ei myöskään ole yhtäkään, joten lisävaloista on turha haaveilla.

Vaikka remonttijutut ilmestyvätkin tänne "pienellä" viiveellä, niin hieman ajankohtaisempiakin remonttikuulumisia olisi kohta kerrottavana. Kylppärin puolella lähtevät nimittäin pian kalusteet vaihtoon (ihanaa!) ja sen myötä onkin asunnon jokainen huone kokenut vähän pienemmän tai isomman muutoksen.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!