maanantai 10. lokakuuta 2016

Itse koottu äitiyspakkaus eli niitä pienempiä hankintoja vauvalle

Kylläpä on aika mennyt taas nopeasti. Talvi alkaa olemaan ihan nurkan takana ja eilen aloitettiinkin siihen valmistautuminen pihaa siivoamalla ja käymällä läpi lasten talvivaatteita. Pienempi kaveri on kasvanut hurjasti ja olen hiljalleen siirrellyt pieneksi käyneitä vaatteita syrjään. Kun esikoisella on käytetty koon 86 vaatteita yli vuoden päivän ja alettu vasta siirtymään seuraavaan kokoon, oli ihan päässyt unohtumaan, kuinka nopealla tahdilla vaatteet näillä ihan pikkuisilla vaihtuvat isompiin.

Muistatte varmaan mun äitiyspakkausprojektin, jossa olin päättänyt tehdä vauvanvaatteet pääasiassa itse. Omaan "pakkaukseeni" sain lopulta ommeltua rentoja housuja, collegetakin, pari jumppista ja trikoopeiton. Bodyt jätin suosiolla ompelematta, sillä muutaman kivan ostin ja esikoiselta olin säästänyt parhaimmat. Housuja sen sijaan tehtailin useamman parin, kunnes lopulta tajusin lopettaa. Onneksi, sillä käytettyä on tullut vaan niitä kaikista mieluisimpia ja kahdesta tekemästäni jumpsuitistakin on päällä ollut pääasiassa se, kummasta tykkään enemmän.

Ompelin vaatteet koossa 56 tai 62 ja päätin ommella isompia vaatteita vasta kun edelliset alkavat jäämään pieniksi - talveksi tulevat taas uudet kankaat ja vaatemallistot, joista on kuitenkin pakko saada jotain! Tällä kertaa oon muutenkin yrittänyt pitää vaatteiden määrän järkevänä, sillä nopeasti pieneksi jääviä vaatteita ei kovin monta kertaa ehdi pitämään ja kahden lapsen kanssa pyykkikone pyörii kuitenkin tiuhaan - ja silti näitä on ehkä liikaa!

vauvanvaatteet, ikea malm

Vaatteiden lisäksi äitiyspakkauksessa on toki myös paljon muutakin. Mun suosikki on makuupussi, joita meiltä löytyy useampia, sillä niitä käytetään sängyssä, vaunuissa ja suojana siellä missä vauva milloinkin pötköttelee. Tuunattu äitiyspakkauksen makuupussi olisi siis sopinut hyvin osaksi tätä projektia, mutta mäpä tykkäsinkin viime vuoden vihreän makuupussin kuosista sen verran paljon, että hankin sen Finlaysonin tehtaanmyymälästä. Vaikka äitiyspakkausta ei tällä kertaa Kelalta otettukaan, niin molemmille pojille jää näin muistoksi oman vuoden makuupussit - siis tavallaan, sillä onhan tuota vihreää makuupussia kuitenkin jaettu vielä tänäkin vuonna alkuvuodesta syntyneille.

Madara baby & kids

a little lovely company, soittorasia, yövalo
Äitiyspakkauksen helmiä ovat makuupussin lisäksi myös puinen harja ja hupullinen pyyhe eli omat sellaiset piti vauvalle tietysti hankkia. Raskausaikana aloitin siirtymisen luonnonkosmetiikkaan, joten luonnollisesti tarvittavat rasvat ja pesuaineet valkkasin luonnonkosmetiikan puolelta. Pienillä vauvoilla niitä kuluu niin hävyttömän vähän, että ne menivät lapsille yhteiseen käyttöön.

Lisäksi halusin hankkia vauvalle vielä oman yövalon ja soittorasian. Etenkin jälkimmäisestä oli esikoisen vauva-aikana niin paljon hyötyä, että sellainen voisi mielestäni löytyä Kelankin äitiyspakkauksesta. Äkkiseltään laskettuna näihin kaikkiin saattoi hyvinkin hujahtaa se 140€, ellei jopa enemmänkin, joka Kelalta valittiin äitiyspakkauksen sijaan. Paljon kaikkea tarpeellista ja mieluisaa sillä summalla kuitenkin saa - pakkauksen avaamisen tuoma jännitys tosin jää puuttumaan.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!