sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Hankinnat toiselle lapselle

Kun esikoiselle tuli aikoinaan ostettua kaikenlaista lastentarviketta ja käytettyä siihen pieni omaisuus, on nyt päästy huomattavasti helpommalla ja halvemmalla, kun romppeet on vaan kaivettu esille varastosta. Onneksi tuli ostettua mieluisia juttuja, sillä niitä käyttää mielellään vieläkin.

Esikoisen jäljiltä jäi siis kuopukselle muun muassa pinnasänky, sitteri, turvakaukalo, Stokken Newborn set ja Flexi bath -amme. Lisäksi käyttöön jäi kaikkea pienempää sälää imetystyynystä sängynpehmusteisiin, mutta myös se kaikkein isoin hankinta eli Stokken Crusi-vaunut, joihin ostettiin nyt vain käytettynä sisaristuin. Melkoinen säästö siis kun mitään näistä ei tarvinnut nyt ostaa, joten oonkin hyvällä omatunnolla toteuttanut niitä hieman pienempiä haaveita, joita ei aikoinaan esikoista varten raaskinut kaiken tuon muun jälkeen ostaa.

Mitä perheen toiselle vauvalle nyt sitten oikein tuli hankittua?

Done by deer hoitoalusta, vauvan hoitopiste


Edellisessä asunnossa meillä oli tilanpuutteen takia käytössä pinnasängyn päälle nostettava kovapohjainen hoitotaso, joka oli yksi niitä harvoja asioita, jotka myin käytön jälkeen eteenpäin. Koska tässä asunnossa tilaa on paremmin, halusin nyt ehdottomasti jonkun oikeesti nätin hoitoalustan ja kunnollisen hoitopisteen makkariin. Varsinaista hoitopöytää ei kuitenkaan lähdetty ostamaan suhteellisen lyhyen käyttöiän takia, vaan alusta löysi paikkansa Ikean Malm-lipaston päältä.

Muutaman viikon kestänyt vauva-arki on kuitenkin osoittanut, että ei me oikeesti tulla nyt toimeen ilman kylpyhuoneessa olevaa hoitopistettä, sillä matka makkarista kylppäriin pesulle on ihan eri kuin se oli aiemmin kaksiossa. Onneksi on Tori.fi,  jonka kautta löydettiin akuuttiin hätään nopeasti tuosta muutaman kilometrin päästä Ikean hoitopöytä 13 eurolla. Se mahtui kylppäriin just sopivasti ja saa palvella meitä siellä sen aikaa kun on tarvis. Muutaman päivän käytön perusteella oon ihan rakastunut tähän ratkaisuun, jossa kaikki tarvittava pyykkikorista pesualtaaseen on ihan käden ulottuvilla.

Edelliseen liittyen yksi ihan ehdottomista hankinnoista oli muuten vaipparoskis.  Hajut tiiviisti sisällään pitävä roskis haluttiin hoitopisteen välittömään läheisyyteen. Kriteerinä oli, että roskikseen voisi käyttää ihan tavallisia muovipusseja ja että se olisi kivannäköinen, joten päädyttiin harmaaseen Ubbiin. Tämä olis niin pitänyt ostaa jo esikoisen synnyttyä, sillä käyttöä tulee lopulta aika paljon.

Myös kantorepulle olisi ollut tarvetta jo esikoisen vauva-aikana. Sen sijaan hankin silloin trikooliinan, mutta sepä jäi täysin käyttämättä osittain siksi, etten saanut aikaiseksi opetella solmimista ja käyttöä.  Kun keväällä kirpparilla tuli vastaan edullisesti uudenveroinen Babybjörnin kantoreppu, päätin antaa sille mahdollisuuden. Uskoisin, että koiran ja esikoisen kanssa liikkuessa siitä voi olla iso apu, kun ei tartte erikseen työntää vaunuja. Usein on myös tullut vastaan tilanteita, joissa jotakin nopeasti ja helposti puettavaa kantovälinettä on kyllä kaivannut.

Ostoslistalle meni myös itkuhälytin, jota meillä ei aiemmin kaksiossa koettu tarpeelliseksi, sillä vauvaa ei nukutettu parvekkeella. Nyt isomman asunnon ja pihan takia tätä tulee toisinaan tarvittua, joten ostetiin joku Philipsin edullisin versio, joka palvelee meidän vähäistä käyttöä melko hyvin. Muutaman käyttökerran perusteella voisin kuitenkin jo sanoa, että jos hälytin olisi käytössä enemmän ja nukuttaisin vauvaa ulkona, satsaisin kalliimpaan versioon paremmilla ominaisuuksilla.

Tripp trapp -syöttötuoli meillä jo on, mutta koska esikoinen käyttää sitä edelleen (ja varmaan vielä pitkään) tuolina, oli Stokken Newborn setin takia ostettava jo tässä vaiheessa vauvalle oma. Pohdin esikoista odottaessani tuon Stokken Newborn setin hankkimista sekä tarpeellisuutta, ja lopulta sellainen sitten ostettiin. Hyvä niin, sillä istuin oli kovassa käytössä ja nytkin vauva on hyvä saada välillä pois isoveljen ja koiran ulottumattomista, mutta myös pöydän ääreen meidän muiden kanssa.

Baby's only kaukalopussi lämpöpussi


Niihin haaveiden toteuttamisiin lukeutuu sitten puolestaan Baby's only -kaukalopussi, jota mietin jo esikoiselle. Silloin päädyttiin kuitenkin marraskuussa syntyneen vauvan kanssa Eisbärchenin talvipussiin, joka on nyt syksyllä vielä hieman liian lämmin. Koska kaukalopussi on erityisesti automatkoilla sekä kauppareissulla ihan ehdoton ja tämä pussi on vaan niin ihana, niin siinähän oli ihan tarpeeksi monta syytä ostaa uusi! Ja toisaalta, kyllähän toinen lapsi tarvii välillä jotain omaa ja spesiaaliakin, kun joutuu varmasti vielä jatkossakin perimään kyllästymiseen asti isoveljen vanhoja tavaroita.4 kommenttia :

 1. Mä olen kanssa jotain säilyttänyt jos jossain vaiheessa tulee lisää lapsia. Osan olen myynyt tai lahjoittanut pois.

  Mä luulen, että on kiva aina ostaa uudelle vauvalle jotain omaakin :) Vaikka kotoa kuinka sitä tavaraa jo löytyisikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän kaikkien noiden isompien tarvikkeiden säilyttäminen vaatii jonkun verran tilaa, joten ymmärrän jos monet päättävät luopua niistä. Ehkä odotusajasta puuttui nyt se joku tietty fiilis, kun ei päässyt kaupoille testailemaan vaunuja tai vertailemaan turvakaukaloiden ominaisuuksia :D

   Poista
 2. Minä säilytin kahden aiemman lähes kaiken, mutta nyt kolmannen jälkeen vain tärkeimmät! Ja täytyyhän sitä jokaiselle hommata vähän jotain uuttakin ;) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että meillä lähtee tämän jälkeen isoimmat tavarat kiertoon sitä mukaa kun niitä ei enää tarvita. Tai saa nähdä mistä raaskii luopua - tärkeimmät vaatteet ja lelut täytyy toki säästää :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!