lauantai 13. elokuuta 2016

Sairaalakassi

Taas muistin miten hyvä on, että tämä blogi on olemassa! Oli nimittäin ihan mielenkiintoista palata ajassa lähes kaksi vuotta taaksepäin ja lukea mitä esikoisen aikaan sairaalakassiin olin pakannut. Silloin kassi odotti valmiina jo 3 viikkoa ennen laskettua aikaa, kun nyt aloitin kassin pakkailun viime viikonloppuna, jolloin koossa oli maagiset 40+0... Täällä ollaan siis yhtenä kappaleena edelleen!

Voisi kuvitella, että sairaalakassin pakkaaminen olisi jo yhden kokemuksen perusteella helppo homma. Aika paljon siihen mitä kassissa toivoisi sairaalassa olessaan olevan vaikuttaa kuitenkin synnytys, sen eteneminen sekä oma vointi ja tietysti se kuinka pitkään sairaalassa joutuu synnytyksen jälkeen aikaa viettämään.

sairaalakassi vauvan kotiutumisvaatteet


Esikoinen syntyi marraskuussa, joten kotimatkaa varten mukaan otettiin turvakaukaloon lämmin kaukalopussi ja fleecehaalari, mutta tälle elokuussa syntyvälle riittääkin hieman kevyempi varustus. Moni odottaa myös hetkeä kun vauvan saa pukea ensimmäistä kertaa omiin rakkaudella valittuihin vaatteisiin. Viimeksi kaikki oli niin uutta ja pelottavaa, että menin helpoimman kautta ja vauva puettiin aina kotiinlähtöön saakka sairaalan tarjoamiin valkoisiin kietaisubodyihin ja potkareihin. Tällä kertaa varaudun kuitenkin kotiutumisvaatteiden lisäksi muutamalla omalla bodylla, housuilla ja sukilla, jotka ovat varmasti sairaalan monta kertaa pestyjä vaatteita mukavammat.

Itse hiippailin viimeksi koko sairaalassaoloajan sairaalan vaaleanpunaisessa koltussa, vaikka jotain omiakin vaatteita taisi mukana olla. Ei ehkä kaikista hehkein ollut se mekko, mutta ensisynnyttäjälle tuli hieman puskista, että olokaan ei synnytyksen jälkeen ollut kaikista hehkein eikä vatsa heti häviä, vaikka vauva sieltä ulos tuleekin. Sairaalan mekko piilotti siis kätevästi kaiken ja oli helppo vaihtaa aina tarvittaessa puhtaaseen. Nyt ajattelin kuitenkin ottaa mukaan (ja ehkä käyttääkin) enemmän omia vaatteita, sillä mukavia imetysvaatteita löytyy tällä kertaa jo paremmin omasta takaa. Omat sukat ovat myös ehdottomat, sillä toisin kuin sairaalan "sukat", ne pysyvät jaloissa ja niitä käytin viimeksikin.

sairaalakassi


Monet pakkaavat synnytystä varten mukaan kasan eväitä, mutta itseltäni kiellettiin viimeksi syöminen sekä juominen synnytyksen aikana ja jossakin vaiheessa sain saliin sairaalan puolesta vain lasillisen mehukeittoa. Eipä sillä, ei siinä kyllä syöminen ensimmäisenä mielessä ollutkaan... Tällä kertaa olen varautunut vain pienillä herkuilla, kuten pillimehuilla ja karkeilla, joita osastolla ollessa varmasti tekee mieli. Määräänsä enempää niitä ei kannata mukaansa ottaa, sillä jos aika osastolla jostain syystä venyy, saa eväitä tarvittaessa miehen avulla kaupasta lisää. Juomista helpottamaan otan Lifefactoryn vesipullon, joka on sängyssä maatessa kannua ja mukia kätevämpi.

Lisäksi kassiin on pakattu tietysti pakolliset hygieniatarvikkeet sekä ripsari, huulirasva ja poskipuna, jotta onnistuisin tällä kertaa näyttämään vähän freesimmältä niissä ensimmäisissä kuvissa joita osastolla räpsitään... Olen myös säästellyt Jolie boxista saamiani puhdistusliinoja synnytys mielessä ja ostin kassiin purkkaakin, jos matka vessaan tuntuu alkuun liian vaivalloiselta tai ei onnistu lainkaan.

Listalla ovat tietysti myös henkkarit, neuvolakortti, kamera, puhelin ja laturi sekä iPad - mutta nämä napataankin mukaan vasta sitten kun lähtö (toivottavasti pian) koittaa. Odottelu siis jatkukoon!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!