keskiviikko 3. elokuuta 2016

Makuuhuoneen muutos

Voisi kuvitella, että postaustahti reipastuisi huomattavasti näin äitiyslomalla, mutta eipä se näköjään menekään niin. Nyt kuitenkin pitkästä aikaa remonttijuttuja kuulkaa!

Pientä päivitystä jo alkuvuodesta kokenut makuuhuoneemme on nimittäin käynyt heinäkuun aikana läpi melkoisen muuttumisleikin! Kun alkuvuodesta piristimme makkaria uudella matolla ja sängynpäädyllä, ei sen suurempia suunnitelmia huoneen varalle vielä ollut. Kesän aikana kuitenkin todettiin, että nyt tai ei sitten ihan hetkeen ja päätettiin pistää makuuhuone kuntoon vielä ennen vauvan syntymää.

Jossain vaiheessa alkoi selkiytyä, että ainakin yksi seinä tullaan tapetoimaan ja loput maalataan. Uudesta lattiastakin hieman haaveiltiin, mutta lopulta päädyttiin siihen, että mennään suht pienillä muutoksilla ihan jo ajan ja rahan säästämiseksi. No, niillä saatiin lopulta aikaan ihan hurjan hyvä makkari.

makuuhuoneen muutos, Boråstapeter MårdgömmaKun päätös tapetoinnista oli tehty, tykästyttin miehen kanssa molemmat Hanna Werningin Boråstapeterille suunnittelemaan harmaaseen Fantasia-tapettiin, joka mielessä marssimme kesäkuun lopussa Suomenojan Värisilmä Color Cafe showroomiin. Onneksi mukava ja pätevä myyjä sai meidät miettimään myös muita vaihtoehtoja ja lopulta rohkaisikin meidät valitsemaan jotain ihan muuta kuin mitä olimme ajatelleet, nimittäin tumman Mårdgömma-tapetin. Ammattilaisen avustuksella valittiin vielä muille seinille tapettiin täydellisesti sopiva maali, joka osui kyllä ihan nappiin, joten Color Cafelaisten puoleen käännyn näillä näytöillä jatkossakin!

Vauvan hoitopöytä, Done by deer hoitoalusta


Vanhat tapetit poistettiin ja ne lähtivätkin onneksi kivuttomammin kuin muista huoneista. Ärsyttävin homma oli seinien hiominen, sillä pölyn määrä oli valtava ja tavarat oli kannettava pois huoneesta tai suojattava - onneksi pystyimme tässä vaiheessa sekä maalauskertojen välissä nukkumaan vierashuoneessa! Lopuksi kaikki seinät maalattiin ja jäimme odottelemaan vanhempiani tapetointiavuksi. Kun seinäpinnat olivat valmiit, nakuteltiin paikoilleen vielä uudet lattia- ja varjolistat.

Boråstapeter Mårdgömma, pinnasänky, vaatekaapin ovetKoska uutta lattiaa ei nyt laitettu, päädyttiin hieman ekstrana uusimaan vaatekaappien ovet, mikä ei Ikea-kaappien ollessa kyseessä ollut iso investointi, mutta vaikutti huoneen ilmeeseen melkoisesti. Koska makkariin toivottiin peiliä, jolle ei sopivaa paikkaa oikein ollut, hankittiin kahden tavallisen oven lisäksi yksi peiliovi. Samalla reissulla napattiin Ikeasta mukaan myös uusi valaisin, joka käy huoneen tunnelmaan vanhaa paremmin.

Talvella hankittu villamatto sopii mainiosti myös uuteen huoneeseen, mutta Jussarö-verho, josta kovasti kyllä pidän, sai väistyä pellavaisten verhojen tieltä. Lipasto, joka toimittaa jatkossa myös hoitopöydän virkaa, siirtyi ikkunan luota lähemmäksi ovea ja huoneeseen on luonnollisesti ilmestynyt myös pinnasänky. Kalusteiden paikkoja hieman vaihtamalla saimme sille tilaa ja huonekin tuntuu muutosten ansiosta isommalta.

Boråstapeter Mårdgömma, sängynpääty


Kaiken kaikkiaan makkarin uudistukselle tuli hintaa noin 600€ eli mitenkään mahdottomasti, kun ottaa huomioon, että näillä muutoksilla huoneesta tuli molempien uusi suosikki. Se jo tammikuussa vaivannut onneton valaistus on tosin vielä osittain korjaamatta, joten ostoslistalla ovatkin lukulamput molemmille puolille, kunhan mieluisat vain ensin löytyvät.


2 kommenttia :

  1. Upean näköinen on makkari ja kohtuu hintaan.
    Osallistu Riviera Maisonin pyyhe arvontaan mun blogissa.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!