sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Hoitolaukku - eli kun tajusin, etten enää selviä ilman

Esikoista odottaessani pohdiskelin täällä blogissa hoitolaukkuasiaa ja tulin lopulta siihen tulokseen, että pärjään vallan mainiosti tavallisella, joskin hieman normaalia suuremmalla käsilaukulla. Aika pian vauvan syntymän jälkeen tuo hoitolaukuksikin suunnittelemani Lumin supermarket bag vaihtui Marimekon isohkoon kankaiseen laukkuun, joka kulkikin sitten mukana koko esikoisen vauva-ajan.

Vähänpä tiesin kun pari vuotta sitten kirjoitin, että en nähnyt tarvetta "rattaisiin mätsäävälle miljoona sisätaskua sisältävälle olkalaukulle". Monta kertaa tuli kuitenkin lopulta todettua, että ehkä ihan syystä monet äidit kallistuvat kuitenkin ihan oikeisiin hoitolaukkuihin; kyllähän lukuisat mukana kannettavat tavarat pysyvät paremmassa järjestyksessä ja löytyvät helpommin, kun erilaisia sisästaskuja on useita. Omat kilkkeensä muun muassa avaimia ja työntöaisaan kiinnittämistä varten ovat toki käteviä nekin.

Hoitolaukku Storksak Noa


Vaipat, vaihtovaatteet, ruuat, juomat, välipalat....Koska jatkossa kannan mukanani kahden lapsen romppeita (ja tietysti myös omiani!) päätinkin tällä kertaa, että äitiysloman alkamisen kunniaksi ja tulevaisuuttani helpottaakseni hankin itselleni ihan oikean hoitolaukun! Valikoimaa tutkiessani yllätyin positiivisesti siitä, että kaikki hoitolaukut eivät edes näytä hoitolaukuille, jolloin niiden käytön ei todellakaan tarvitse rajoittua vain vaippojen ja muun vauvasälän mukana roudaamiseen.

Oma valintani oli lopulta Storksakin Noa-hoitolaukku. Laukussa on useita lokeroita ja mikä ehkä kätevintä, myös irrotettava minilaukku, jonka avulla tärkeimmät jutut voi helposti siirtää tarvittaessa myös toiseen laukkuun tai napata vaikka mukaan vaipanvaihtoreissulle vessaan. Myös laukun mukana tullut pehmeä hoitoalusta on plussaa, sillä sellaista tuli joitakin kertoja kaivattua, kun esimerkiksi junamatkalla ei vessasta löytynytkään kun kova taso, jota yksi kertisalusta ei paljoa pehmentänyt.

Hoitolaukku Storksak Noa mini organiser
Storksak Noa hoitolaukku mini organiserCanvaksesta tehty laukku ei säikähdä vettä ja likaa, vaan on helppo pitää puhtaana, joten toisin kun kankaisen, sen voikin suuremmitta suruitta laskea vaikka vähän likaisemmallekin lattialle. Useamman julkisen vessan kolunneena ja pari kertaa vesipullon laukkuun hieman auki jättäneenä voin sanoa, että nää on tärkeitä juttuja. Musta väri sopii kaikkeen ja nahkaiset yksityiskohdat sekä kantohihna tekevät veskasta omaan tyyliini just passelin.

Ai että! Erityisen innoissani olen kyllä tuosta minilaukusta, sillä mikään minkä nimessä on sana "organiser" ei oo huono juttu. Nään sen jo nyt jatkokäytössä muidenkin isompien laukkujen kanssa ja uskon kiitteleväni itseäni tästä koko laukkuhankinnasta vielä useamman kerran.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!