sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Pilvi pieni pehmoinen

Tällä kertaa päätimme äitiyspakkauksen sijaan valita äitiysavustuksen rahana. Niin huippu juttu kun äitiyspakkaus onkin, tulimme siihen tulokseen, että meillä ei ole sille nyt tarvetta, kun monet pakkauksen tarvikkeista, kuten kynsisakset ja lämpömittari, löytyvät jo esikoisen jäljiltä. Aiemman pakkauksen kohdalla jäi myös harmittamaan, että usea vaate jäi hyvin vähälle käytölle, ellei jopa kokonaan käyttämättä, sillä ne eivät sitten lopulta ihan vastanneet meidän tarpeisiin tai olleet ehkä meidän tyylisiä.

Nyt kunnianhimoinen tavoitteeni onkin tehdä iso osa vauvanvaatteista ihan itse! Olen aloitellut projektia hiljalleen ja muutamat housut on jo tehtynä, mutta tänään valmistuikin jotain perusvaatteesta poikkeavaa.

ottobre, pikku lapanen, collegetakki

Vuorillisen collegetakin kaavana on Ottobren Pikku lapanen (4/2012) taskuttomana. Tein takin koossa 62, sillä ajatuksella, että tämä voisi toimia hieman syksymmällä lisälämmikkeenä vaikkapa automatkoilla kaukalossa.

Ottobre Pikku lapanen collegetakki

Päällinen on Noshin mustaa joustocollegea ja vuori Tanskasta ostettua Stoff&Stil'in trikoota. Kanttasin takin Noshin mustalla resorilla, mutta jottei kokonaisuudesta olisi tullut liian synkkä, käytin hihansuissa resorijemmasta löytynyttä, pilviin hyvin mätsäävää resoria, joka aikoinaan on ostettu Noshilta sekin. Pilvi-nepparitkin löytyivät omista varastoista ja sopivat takkiin ja teemaan täydellisesti.

Ottobre Pikku lapanen collegetakki vauvalle

Takin piti olla sellanen kokeiluversio, mutta se onnistuikin ihan yli odotusten! Pitkää kanttausta kääntäjän avulla huristellessa iski kyllä tuskanhiki pintaan, mutta niin vaan onnistu sekin kun rauhassa teki. Projekti jatkuu ja sen tuotoksia tulen varmasti esittelemään täällä säännöllisesti, kunnes lopulta nähdään, millaisen kokonaisuuden ehdinkään saada elokuuhun mennessä aikaiseksi.

2 kommenttia :

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Ompeluinnostus lähti tämän myötä taas huimaan nousuun! Yks parhaita juttuja tässä harrastuksessa on kyllä se onnistumisen ilo.

      Poista

Kiitos kun kommentoit!