torstai 12. toukokuuta 2016

Kohti luonnollisempaa meikkipussukkaa

Ensin alettiin puhua mikromuoveista, sitten kuulin metyyli-isotiatsolinonin haitoista ja alkuvuodesta CosmEthics-sovellus julkaisi listan kosmeettikkatuotteista, jotka sisältävät kiellettyä ainesosaa, polyaminopropyl biguanidea (PAPB). Aloin pikkuhiljaa miettiä, pitäisikö oikeasti jo kiinnostua siitä mitä kehoonsa ja etenkin kasvoihinsa laittaa - varsinkin näin raskausaikana!

Pähkäilyjen tuloksena meikkipussissani on alettu kevään aikana elää siirtymävaihetta tavallisista meikeistä luonnollisempaan suuntaan. Luettuani muutamia positiivisia kirjoituksia Everyday Mineralsin mineraalimeikkipohjista, päätin aloittaa etsimällä ensin korvaajan meikkivoiteelleni, sitä kun tulee kuitenkin leviteltyä naamaansa usein ja yleensä koko päiväksi.
Tilasin Everyday Mineralsilta ilmaisia näytteitä testiin ja auttamaan oikean sävyn löytämisessä. Lopputulos oli vanhaan meikkivoiteeseen verrattuna niin kevyt ja luonnollinen, mutta silti tarpeeksi peittävä, että nykyään sudin kasvoilleni aina meikatessa Jojoba mineraalimeikkipohjaa, enkä todellakaan ole palaamassa takaisin entiseen. Eipä tarvinnut siis kauaa etsiä ja samalla vaihtui kätevästi poskipunakin!

Monimutkaiselta kuulostava jauheen levitys on oikeasti siistimpää ja helpompaa kuin mitä voisi luulla: jauhetta ripotellaan ensin purkin kannelle ja levitetän sitten kasvoille sudilla pyörittelemällä. Kolmen kuukauden käytön jälkeen, joka painottuu siis pääasiassa arkipäiviin, on purkista jäljellä vielä yli puolet ja kasvojen iho ei ole tainnut hetkeen olla näin tyytyväinen.

Hiljalleen olisi vanhojen meikkien loppuessa tarkoitus siirtyä luonnollisempiin vaihtoehtoihin. Täysin ehdoton en varmasti ole jatkossakaan, mutta kiinnitän kyllä enemmän huomiota siihen, että käyttämäni tuotteet perustuvat mahdollisimman luonnollisiin raaka-aineisiin.

Vinkkejä hyväksi havaitusta luonnonkosmetiikasta otetaan myös ilolla vastaan, joten paljastapa mikäli sinun meikkipussistasi löytyy joku ehdoton suosikki!

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!