maanantai 30. toukokuuta 2016

Amatööriviljelijän kasvimaalla

Hieman skeptinen olin viime viikolla siemeniä lavakauluksiin kylväessä, että mahtaako niistä mitään tulla. Unelma omasta pienestä hyötypuutarhasta elää kuitenkin edelleen, sillä laatikoissa oikeasti itää!


Kasvimaa-projektini etenee hitaasti, mutta sain näistä retiisin taimista ihan uutta intoa puutarhahommiin. Myös rucola ja herne ovat osoittaneet elonmerkkejä, joten tästä rohkaistuneena uskaltanen istuttaa vielä ainakin salaattia ja joitakin yrttejä - joista kylläkin taidan osan ostaa taimina.

Taimina ostetut kirsikkatomaatit sekä basilikat voivat mainiosti aiemman kodin parvekkeelle hankitussa kasvulaatikossa. Malttamaton kun olen, on pihalta pakko löytyä jo heti jotakin vihreää. Omavaraisia tuskin tomaattiemme kanssa tulemme olemaan, mutta toivottavasti tuossa aurinkoisella seinustalla niistä saadaan edes pieni sato aikaiseksi. Puutarhaohjelmasta puolestaan opin, että samettiruusut saattaisivat pitää kutsumattomat vieraat loitolla, joten vihreän keskeltä pilkistää pirteää keltaistakin, vaikka muuten kesäkukat on vielä toistaiseksi laittamatta.

2 kommenttia :

  1. Oi ihanaa. Meillä vihittiin vihdoinkin kasvihuone käyttöön tälle kesälle. Tomaattia istutin minäkin. Basilikat ja Rucolat on omassa pienessä laatikossa. Iskin myös mansikat vanhaan pärekotiin =) saa nähdä mitä tulee

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikoita haluaisin minäkin, vaikka niitä näyttää kasvavan myös villinä pihalla vähän siellä täällä :) Teillä on kyllä niin upee kasvihuone, että siellä kelpaa kasvatella!

      Poista

Kiitos kun kommentoit!