keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Helmikuinen Kööpenhamina

Aika sujuvasti olen sujahtanut takaisin työelämään, mutta pakko se on todeta, että töiden jälkeen vapaa-aika hujahtaa ohi niin nopeasti, että aikaa ei vaan riitä kaikkeen mitä haluaisi tehdä. Nyt seuraa kuitenkin lupaamani raportti Kööpenhaminasta kuvapläjäyksen kera, olkaa hyvät!

MiksimiksiMIKSI ei ole tullut käytyä Kööpenhaminassa aiemmin?! Sehän on nimittäin täydellinen kohde ihan vaan viikonlopun pikaisella minilomalle; lentoaika on vain reilun tunnin ja kaupungista saa melko paljon irti ihan parissakin päivässä.

Edullinen matkakohde Kööpenhamina tosin ei ole ja helmikuun sijaan suosittelen matkan ajankohdaksi kevättä tai kesää. Vaikka lunta ei Kööpenhaminassa ollut ja lämpötilakin pyöri neljän-viiden asteen tienoilla, oli tuuli vierailumme aikaan helmikuun lopussa melko viileä. Myös kuuluisa Tivoli oli kiinni eivätkä ravintoloiden terassit viltteineen houkutelleet.

"Pakollinen" nähtävyys oli tietysti Pieni merenneito patsas, joka olikin yllättävän kaukana, mutta silti ihan kohtuullisen kävelymatkan päässä keskustasta. Samalla reissulla tuli ihan vahingossa nähtyä myös Amalienborgin linna sekä vahdinvaihto. Lisäksi kuuluisaa Nyhavnin satama-aluetta värikkäine taloineen oli tietysti pakko käydä ihastelemassa ja kuvaamassa, kuten kunnon turistin kuuluu.

Shoppailu Kööpenhaminassa hoituu kätevästi Strøget-kävelykadulla, mutta erikoisempia kauppoja etsivän kannattaa poiketa myös pienemmille sivukaduille. Vaatekaupoissa ei pyöritty, mutta mun oli pakko päästä tsekkaamaan Magasin du Nord -ostoskeskuksen valtava Becksöndergaard-huivien valikoima. Muuten ostoslistalla olikin lähinnä "jotain kivaa kotiin ja lastenhuoneeseen".

Ja paljon kaikkea kivaahan olisi löytynytkin, etenkin kun kaikki ihanuudet tuppaavat monesti olemaan juuri tanskalaista alkuperää. Omiksi suosikeiksi nousivat Illums bolighusin sekä Magasin du Nordin lastenosastot ja ihana lelukauppa Karrusella. Tiger-kaupan fanien kannattaa ehdottomasti poiketa myös Søstrene Grene -liikkeessä, joka on tilpehööritaivas maan päällä. Kortteja, rasioita ja pikkusälää rakastavana meinasin kuolla onnesta vaellellessani kaksikerroksisen myymälän läpi.

Erikseen on vielä tietysti mainittava, että ompelua harrastavan ei kannata jättää väliin kangaskauppa Stoff& stilliä. Kankaita, nappeja, nauhoja ja muuta käsityökamaa riitti ja ainakin kankaiden hinnat olivat melko edulliset. Ei liene siis yllätys, että täällä kävin parikin kertaa ja matkalaukuissa oli onneksi tilaa useammalle metrille kankaita...


Eikä matkaa ilman paikallista ruokaa- smørrebrødit oli tietysti pakko käydä syömässä. Reissun ehdoton kohokohta oli kuitenkin mielestäni Paperisaarella sijaitseva katuruokahalli Copenhagen street food, joka kokoaa yhteen tilaan kymmeniä katuruokakojuja. Jos mesta olisi ollut yhtään lähempänä, täällä olisi varmasti käyty syömässä jokapäivä, niin paljon herkullisia ruokavaihtoehtoja oli tarjolla. Saispa tällaisen myös Helsinkiin!
Koska meidän paluulento oli vasta illalla, ehdittiin vikana päivänä vielä hyvin Kööpenhaminan eläintarhaan. Tämäkin varmasti paljon kivempi kohde hieman lämpimämmällä ja aurinkoisemmalla säällä, mutta onneksi kirahveja, elefantteja, virtahepoja pääsi ihastelemaan myös sisätiloissa. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, jossa vanhempikin innostuu eläimistä, joita ei suomalaisissa eläintarhoissa näe.2 kommenttia :

  1. Meidän niin pitäis päästä myös taas Köpikseen! Aivan ihana paikka, voisin matkustaa sinne uudestaan ja uudestaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä ihan hyvä, että mentiin helmikuussa, niin nyt on varmasti hyvä syy lähtee vielä uudestaan, jotta näkee kaupungin myös kesällä :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit!