tiistai 2. helmikuuta 2016

Hyvä kiertää

Aina välillä näitä "hankkiudu eroon tarpeettomasta" -juttuja. Nyt tuli tarve päästä eroon pieneksi jääneistä lastenvaatteista, joten vuokrasimme mammakaverin kanssa pöydän Nellasta ja Nutusta. Kasa pikkuvaatetta odottaa nyt hinnoiteltuna eteisessä, että kiikutan ne huomenna kirpparille. Tärkeimmät, kivoimmat ja rakkaimmat on säästetty, tottakai.

Reilussa vuodessa on ehtinyt jonkin verran perehtymään lastenvaatteisiin ja aika äkkiä sitä jo oppi minkälaiset vaatteet vauva-arjessa toimivat, millaisista vaatteista meillä tykätään ja mistä mitkäkin vaatteet kannattaa ostaa. En on ole sellainen kalliiden merkkivaatteiden ostelija, ne ovat lahjoina kivoja, mutta muuten saavat puolestani jäädä kauppaan. Eikä se vaatteen hinta myöskään aina kerro laadusta - mielestäni Lindexin vaatteet ovat laadultaan ihan yhtä hyviä, elleivät joskus jopa parempia, kuin Popin vaatteet, mutta myös (yli) puolet halvempia. No, nyt kun teen monet lapsen vaatteet itse niin priimaahan tietysti pukkaa tulemaan..hehheh..

Ja kukapa sitä laatua ja kestävyyttä ei lastenvaatteilta odottaisi - sellaiset on kiva pistää oman käytön jälkeen eteenkinpäin, kuten nyt, ja niille löytyy myös ostajia. Olen aika tarkka siitä, mistä materiaalista vaatteet ovat ja yritän miettiä ennen ostamista kestääkö materiaali tai vaatteen yksityiskohdat kulutusta ja pesua.

Hyödynnän myös aina alennusmyynnit, joista yritän ostaa kivoja perusvaatteita vähän isommassakin koossa, mutta olen myös oppinut, että edullisten vaatteiden hamstraaminenkaan ei aina ole järkevää. Nyt vaatteita kirpparille hinnoitellessa huomasi heti mitkä vaatteet olivat meillä huteja ja mitkä hittejä. Selkeästi lapsen "oma tyylikin" on alkanut nyt löytymään ja jatkossa hudeilta vältytään vielä paremmin.


Pihatörmä 1, 02240 Espoo


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!