keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Tuulikaappi toimivaksi

Eteinen on kodin käyntikortti, sanotaan. Senhän näkee ensimmäiseksi asuntoon tullessaan, mutta myös viimeisenä lähtiessään. Tästä syystä eteinen yritettiin saada edes jonkinlaiseen kuntoon mahdollisimman nopeasti, sillä onpa ankeeta tulla kotiin kun kaaos alkaa jo heti ulko-ovelta. Nyt se on viimein kokonaan valmis, joten kurkataan ensin tuulikaappiin.

tuulikaapin remontti, tuulikaapin sisustus
Lähtökohtana tuulikaapin suunnittelussa oli, että se olisi helppo pitää järjestyksessä ja ettei mitään turhaa olisi viemässä tilaa jo muutenkin pienestä tilasta. Etenkään lattialle ulko-oven eteen ei haluttu valtavaa kenkämerta, joten idea oli, että eniten käytössä olevat kengät säilytetään kahdessa Ikean Trones-laatikossa, jonne ne siirretään heti sisälle tultaessa. Vähänpä tiesin. Ei mennyt kauaakaan kun kenkiä alkoi kasautua oven eteen, että lopulta ei auttanut muu kuin hankkia kenkäteline.

tuulikaapin sisustus


pienen tuulikaapin säilytys

Myös koiran tavarat vaativat omat paikkansa ulko-oven välittömässä läheisyydessä, joten valjaat ja hihnat säilytetään Granitin mustassa metallikorissa, joka roikkuu patterissa koukkujen avulla. Uusi laattalattia oli sääli peittää rumalla kuramatolla, mutta aika lyhyessä ajassa todettiin, että se on ihan must kun kenkien ja koiran tassujen mukana hiekkaa ja roskaa kulkeutuu sisälle paljon.

Yksi tuulikaapin hallitsevista elementeistä oli sulaketaulu, joka oli hieman liian industrialhenkinen meidän makuun jäädäkseen näkyviin. Sen suojaksi mietittiin korkkitaulua, kehykseen pingotettua kangasta ja etsittiin myös rautakaupoista sopivaa sähkötalun suojusta. Lopulta isäni hankki Ikeasta sopivan kokoisen kaapin ja tuunasi sen syvyydeltään tilaan sopivaksi. Sulaketaulun lisäksi kaappi kätkee sisäänsä myös ylimääräiset sulakkeet, joten ne ovat heti hollilla jos sulake posahtaa.

tuulikaapin säilytys


Jotta homma pysyy hallussa täytyy avaimille, posteille ja muulle pikkusälälle olla myös omat paikkansa. Trones-laatikoiden päällä on toki hieman laskutilaa, mutta pikkutavarat on siistimpi piilottaa helposti puisiin pikkulaatikoihin tai Norman Copenhagenin Pocket-säilyttimiin. Pocketit hankittiin itse asiassa ihan muualle, mutta lopulta ne kävivätkin tuulikaappiin väriensäkin puolesta niin hyvin, että suunnitelmaan tuli muutos. Hyvä niin, sillä isompaaan on tosi kätevää sujauttaa päivän postit ja pienempään mahtuvat hyvin vaikkapa aurinkolasit tai koirankakkapussit. Avaimet roikkuvat magneettikoukuissa Ikean veitsitelineessä.

raamiin printti

Seinät päätettiin ensin jättää valkoisiksi, mutta ratkaisu alkoi tuntua syksyn mittaan tylsältä. Lopulta yksi seinistä maalattiin Tikkurilan Liitu-maalilla, joten nyt siihen on hyvä pistää muistiin tärkeitä juttuja, kun sitä tulee kuitenkin aina vilkaistua just ennen lähtöä. Samalle seinälle tilasin Raamiin-verkkokaupasta pari printtiä, joista toinen muistuttaa vielä tarkistamaan, että mukana ovat lompakko, puhelin ja avaimet. K meinaa tietysti kotia.

Tuloksena on niinkin toimiva tuulikaappi kuin näin pienestä on mahdollista saada ja lopputulokseen ollaan oltu tyytyväisiä. Jos jotakin vielä parantaisin, niin hankkisin liitutauluseinälle koukun, johon esimerkiksi käsilaukku olisi helppo ripustaa hetkeksi. Toisaalta luulenpa, että mitä vähemmän tilassa on paikkoja joihin voi hiljalleen kerääntyä turhaa tavaraa, sitä parempi.


2 kommenttia :

  1. Hyvältä näyttää! Tommoset pienet tilat on kyllä melkeinpä niitä vaikeimpia. Ja mäkin luulen, että mitä vähemmän koukkuja laukuille yms., sitä vähemmän roinaa sinne kerääntyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvin on myös toiminu. Pienet tilat on kyllä haastavia, niissä kun joutuu tosissaan miettimään mitä tilassa pitää välttämättä olla ja muutahan sinne ei sitten yleensä enää mahdukaan :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit!