keskiviikko 13. tammikuuta 2016

#blogisitarina

Sain Lapasesta lähti -blogin Meeriltä mukavan #blogisitarina -haasteen, johon päätin nyt hetimiten tarttua. Palataanpa siis heti ajassa taaksepäin aina vuoden 2011 heinäkuuhun, jolloin ensimmäinen blogikirjoitukseni alkoi näin:

Parhaat ideat syntyy yleensä kännissä ja/tai keskellä yötä, mutta tämä idea syntyi tavallisena iltapäivänä jo aikaa sitten. Useamman vuoden tauon jälkeen blogin kirjoitus ei kuitenkaan ollutkaan helppoa ja elämää, etenkään omaani jossa harvemmin tapahtuu mitään mitä olisi syytä jakaa julkisesti, oli hankala alkaa muuttaa tekstiksi. Oli siis olemassa blogi, mutta ei sisältöä, kunnes kirje Istanbulista sai omien juttujen jakamisen tuntumaan taas järkevältä.

Olin siis kirjottanut blogia jo ennen tätä blogia. Elettiin muistaakseni vuotta 2004 kun päätin aloittaa suljetun, tällä samalla nimellä kulkeneen blogin Livejournalin puolella. Parikymppisellä Annella taisi olla niihin aikoihin niin paljon muutakin tekemistä, että blogi sitten jotenkin jäi, mutta muiden blogien lukemista jatkoin kyllä ahkerasti. Ehkä juuri siksi jossakin vaiheessa ajatus omasta blogista iski taas mieleen ja oli aika herättää Elämäni sanoina uudestaan henkiin.

Vaan tuo tämän blogin ensimmäinen kirjoitus jäi odottamaan oikeaa hetkeä, joka sitten tuli, kun pääsin opiskelijavaihtoon Istanbuliin syksyllä 2011. Blogin tarkoitus oli tallentaa vaihtoa muistoksi itselle, mutta jakaa kuulumisia myös Suomeen. Klassinen alku blogille siis.


Vaihdon jälkeen blogin kirjoitus takkusi pahasti, mutta keväällä 2012 elämäämme ilmestyi Laaban-sheltti, jonka kuulumisia ja kasvamista raportoin täällä ahkerasti. Sittemmin Laaban on valitettavasti jäänyt hieman taka-alalle (vaikka olisi toki epäkohteliasta väittää, etteikö hänen elämänsä olis tarpeeksi mielenkiintosta edelleen) ja olen kirjoitellut tänne vähän kaikkea laidasta laitaan. Välillä juoksemisesta, välillä käsitöistä ja sittemmin myös kotiin liittyvät jutut ovat tulleet vahvasti mukaan.


Enkä ole aiheiden rajaamista kokenut tarpeelliseksi vaan kirjoitellut aina siitä mikä milläkin hetkellä mua kiinnostaa. En ole koskaan laatinut suuria tavoitteita blogille, haaveillut valtavista lukijamääristä tai stressannut liian pitkistä tauoista postauksien välillä. Olen tehnyt niin omannäköistä juttua kuin olen osannut ja silloin kun olen ehtinyt. Olen kehittynyt (onneksi) kuvaajaana ja innostunut siitä blogin myötä uudella tavalla. Olen ilahtunut jokaisesta uudesta seuraajasta, jokaisesta kommentista ja siitä, että olen blogin kautta jopa päässyt oikeasti tutustumaan uusiin ihmisiin.

Kiitos siis sinulle joka täällä käyt, kyllä tämä muuten olisi aika monta astetta tylsempää. Kommentit, ideat, risut ja ruusut sekä toiveita aiheiden suhteen otan ilolla vastaan, mikäli niitä on jollakin antaa :)

  Itse haluaisin haastaa vielä mukaan seuraavat blogit:

  Jenni ja Destination Unfamiliar
  Tarja ja Tarja's Snowland
  Suveliina ja Fallen for an old chair
  Laura ja Kaksin kaksiossa

  Säännöt:
  1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen)
  2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
  3. Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
  4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
  5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina -haasteen käynnisti: kototeko-blogi

  2 kommenttia :

  1. Kiitos haasteesta :) Kirjoittelin syksyllä bloginitarinan (http://www.kaksinkaksiossa.fi/2015/09/blogisitarina.html) ja taitaa olla vielä liian lyhyt aika tuosta edellisestä tekstistä että mikään olisi muuttunut. Täytyy kirjoitella jossain vaiheessa kun taas pohtii bloggailuun liittyviä juttuja:)

   VastaaPoista
   Vastaukset
   1. No mietinkin, että ihan kuin olisin jotakin tällaista blogistasi jo lukenut, mutta kun aikaa oli välissä niin paljon, niin en muistanut että olitkin haasteeseen jo tarttunut :) Kylläpäs haaste onkin kiertänyt jo pitkään!

    Poista

  Kiitos kun kommentoit!