torstai 26. marraskuuta 2015

100 kukkaideaa jouluun

hyasintti, joulukukka-asetelma

hyasintti, joulukukka-asetelma
Joulukukat ovat vallanneet muutamaksi päiväksi Unioninkadulla sijaitsevan Torikorttelien pop up -tilan! Enpä voinut olla menemättä, kun kävi vielä niinkin harvinainen juttu, että lapsella oli hoitaja ja pääsin käväisemään ihan itsekseni tuolla Kauppapuutarhaliiton 100 kukkaideaa jouluun -pop upissa.

Ja voi että, onneksi menin! Hyasintteja siellä ja joulutähtiä täällä. Toinen toistaan mielikuvituksellisempia ja jouluisia kukka-asetelmia eli jouluihmisen taivas.

joulukukka-asetelma, lasimalja

valkea joulutähti

Itse lähdin hakemaan ideoita joulukukkien käytöstä ja niitä kyllä riitti. Katsaus joulun kukkatrendeihin tehtiin floristimestari Pirjo Kopin johdolla, kun hän tosta noin vaan loihti hedelmäkoreista ja kanelitangoista superhienoja asetelmia. Pirjo tunnusti rakastavansa glitteriä, joka ei ehkä ihan ole se meikäläisen juttu, mutta monia kivoja ideoita kyllä muuten sain. Meidän joulukukaksi on valitettavan usein riittänyt se yksi ainoa hyasintti tai joulutähti, kun taas Pirjo Koppi painotti juuri sarjojen merkitystä - minimi on aina kaksi ja mieluiten jopa enemmän.

amaryllis, ritarinkukka, joulukukka-asetelma


Omat joulukukat on vielä toistaiseksi hankkimatta, mutta aloin miettimään tekisinkö siis tänä jouluna toisin; hankkisinkin useamman joulukukan, valitsisin varmasti kotimaisen ja kokeilisin rohkeasti jotakin uutta.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!