lauantai 3. lokakuuta 2015

Keittiöremontti

Ensin puuttui liesituuletin, sitten vielä yks hiton ovi. Sen jälkeen keittiö ei vaan oo ollu niin siistissä kunnossa, että olisin kehdannut kuvata sitä tänne ja hehkuttaa samalla kuinka ihana se on :D Mutta nyt, nyt on aika tehdä katsaus keittiöön!Tästä lähdettiin.Vanha keittiö ei ollut kovin...nykyaikainen vaan lähestulkoon alkuperäisessä kunnossa vuodelta -79. Myös eriparikaapit olivat melko mielenkiintoinen ratkaisu eli ei jatkoon! Keittiön purimme itse ystävän avustuksella, mutta kuten aiemmin olenkin todennut, olemme itse sen verran onnettomia remontoijia, että päätimme palkata remonttifirman hoitamaan loput. Koska välitilan laatat olivat niin tiukassa ja osa levyistä kärsi keittiön purkamisesta, päätettiin laattojen takana olevat gyproc-levyt vaihtaa kokonaan. Samalla sähköt siirrettiin kulkemaan seinien sisällä ja sähköjen tulot laitettiin oikeille paikoilleen keittiöpiirrustusten mukaan. Seinät sekä katto tasoitettiin ja maalattiin valkeaksi. Laminaatin alta löytynyt muovimatto revittiin pois ja lattiaan tehtiin tasoitevalu.Lattiaksi haluttiin ehdottomasti laatta, mutta keittiö laatoitettiin vain oviaukkoon saakka ja ruokailutilaan jätettiin parketti. Laataksi valittiin Pukkilan Nordic-laatta (Grigio chiaro) koossa 30x60. Samaa laattaa laitettiin myös eteiseen, joten sen lisäksi, että tiukan aikataulun takia laatan tuli olla varastotuote ei liian vaalea laatta tullut kysymykseen.

Remonttimiesten hoidettua oman osuutensa maalasimme itse pohjamaalatut seinät sävytetyillä maaleilla. Välitilan kohtalo oli tässä vaiheessa vielä täysi mysteeri. Emme halunneet välitilaan laattaa, mutta harkitsimme lasia tai jotain levyjä vähintään tiskialtaan ja lieden taakse. Lopullista päätöstä ei kuitenkaan välitilan suhteen osattu tehdä, joten kaappien takana olevat seinät päädyttiin maalaamaan Tikkurilan Haiku-sävyllä, joka tuo just sopivasti valkoisia kaappeja esille. Maalina on Tikkurilan Luja, joka kestää hyvin pesua ja likaa ja sopii näin ollen välitilaan ainakin siihen saakka, kunnes keksimme, mitä haluamme sille tehdä.

tikkurila haiku


Kun lattia, seinät ja katto olivat kunnossa alkoi keittiön asennus. Keittiön kalusteet asennuksineen tilattiin Kvikiltä, mutta kodinkoneet liesituuletinta lukuunottamatta päädyimme kuitenkin hankkimaan Gigantista, josta saimme samaan hintaan paremmin tarpeitamme vastaavat koneet. Liesituuletin sitten taas vaatikin jo hieman pähkäilyjä sillä huippuimuriin kytkettäviä malleja löytyy melko vähän. Toiveitamme vastaava Franken liesituuletin löytyi Netraudasta. Asennus saattiin parin viikon päähän siitä kun tilasimme keittiön ja kolmessa päivässä uuden keittiön kaapit olivat pystyssä. Tämän jälkeen sähkömiehet kävivät vielä asentamassa kodinkoneet ja viimeistelemässä sähkötyöt.

Tässäpä sitten jännitävin osuus eli ennen ja jälkeen -kuvat:

keittiöremontti, ennen ja jälkeen, kvik

keittiöremontti, ennen ja jälkeen, kvik


Keittiön suunnittelua rajoittivat jonkin verran viemärin ja liesituulettimen paikat, joten tästä syystä kodinkoneet ovatkin lähes samoilla paikoilla kuin alkuperäisessäkin keittiössä. Ratkaisu on kuitenkin mielestämme ihan toimiva näin ja laskutilaakin löytyy runsaasti, etenkin kun ruokailutilan vieressä ei enää ole korkeaa kaappia. Uunia mietimme hetken toisella seinustalle upotettavaksi kaappien sekaan, mutta lopulta päädyimme tähän perinteiseen vaihtoehtoon, jossa se on lieden alla. Astianpesukone haluttiin integroida ja tiskialtaaksi tahdoimme ehdottomasti mustan komposiittialtaan. Altaan tuli olla myös niin iso, että se kätkee tarvittaessa likaiset astiat ja isommatkin paistinpannut on helppo pestä.Nyt kun keittiö on ollut kuukauden käytössämme ei ainakaan vielä ole ilmennyt asioita, joita tekisimme toisin. Positiivisesti on yllättänyt säilytystilan määrä! Myös hieman korkeampi työtaso tuntuu hyvältä nyt kun siihen on tottunut. Parasta on kuitenkin se, että kaikelle on oma paikkansa ja keittiö on suunniteltu juuri meidän tarpeita vastaavaksi.


2 kommenttia :

Kiitos kun kommentoit!