sunnuntai 9. elokuuta 2015

Vaikeuksien kautta voittoon eli kuinka tein kaksi tosi kivaa paitaa

Ompeluun tuli pieni tauko muutaman vastoinkäymisen ja yhden melko massiivisen epäonnistumisen takia. Sitten päätin, että nyt teen niin monta paitaa, että onnistuu varmasti!


Päätin ensin harjoitella tuolla Siiri ja Myyry -kankaalla ja kaivoin pitkästä aikaa myös kantinkääntäjän esiin. Tulikin yllättäen niin hyvä, että oli pakko tehdä heti perään toinen samanlainen Andrea Laurenin Bat mask -kankaasta.

Paidat on tehty Sausage dog -bodyn (Ottobre 4/2014) kaavalla. Hihansuihin ompelin kaitalehuolittelun sijaan resorit, koska ne ovat enemmän mun mieleen. Hihat ovat hieman pitkät mutta kasvunvaraa saakin olla ja voihan niitä kääntää. Muutenkin tein tuon koossa 86, koska halusin että paita saa olla hieman väljä, mutta eipä siitä nyt ihan kauhean väljä kuitenkaan tullut.Tällä kaavalla tulen tekemään varmasti vielä lisääkin paitoja, sen verran kiva on mielestäni tuo kaula-aukko, joka piristää peruspaitaa. Kantinkääntäjä pääsee myös jatkossa hieman aktiivisempaan käyttöön, niin nopeasti ja siististi sillä huolitteli nuo pääntiet.

Tarinan opetus: Älä koskaan luovuta. Ja hanki kantinkääntäjä.


4 kommenttia :

 1. Kivat paidat teit :) Ja hyvä, että oot löytänyt kääntäjän kanssa yhteisen sävelen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Sen kääntäjän kanssa ei näköjään pidä luovuttaa ihan helposti, muutaman kerran kun ompeli niin löytyi just oikee kohta sille, ja nyt tulee siistiä jälkee :)

   Poista
 2. Ihania ompeluksia! Mäkin aion testata kyllä tuota kaavaa. Mutta kantinkääntäjä, what is it? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jos paitoja tekee tuolla kaavalla niin kannattaa kyllä lisätä leveyttä, sen oon käytössä nyt todennu :)

   Kantinkääntäjä on kuule hermoja säästävä ja ompelijan maailman mullistava kapistus :D Saa siistin kantin tehtyä kun vekotin hoitaa kantin taittelun. Mulla on käytössä tämä: http://www.ebay.com/itm/JANOME-COVERPRO-FITS-DOUBLE-FOLD-TYPE-B-BINDER-/300720931244?pt=LH_DefaultDomain_0&var=&hash=item46045d41ac ja ihan vaan teipillä kiinnitettynä koneeseen :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!