torstai 16. heinäkuuta 2015

Rakas remonttipäiväkirja...Kun kaksi remonttiasioissa täysin kädetöntä ihmistä päättää ostaa asunnon, joka kaipaa "pientä" pintaremonttia, on aika selvää, että ulkopuolista apua kaivataan kipeästi. Oma haasteensa on myös suht tiukka aikataulu, sillä asunnon pitäisi olla muuttokunnossa jo ennen elokuun loppua. Nyt kun homma on saatu käyntiin, on alkanut tuntua, että meidän "pikkuremontti" on vähän lähteny käsistä, vaikka niinhän siinä taitaa monesti käydä, kun kaikkea ei etukäteen tajua ottaa huomioon.

Tässäpä tähän mennessä tapahtunutta:

Avaimet saatiin viime perjantaina ja keittiö purettiin ystävän avustuksella lähes kokonaan heti lauantaina. Sunnuntaina lähtöpassit sai eteisen vaatekaappi ja keittiön kaapinraadot lähtivät viimeiselle matkalleen. Tällä viikolla asunnolla puolestaan kävi remppamies, jonka kanssa kartoitimme mihin kaikkeen tarvitsemme ammattiapua. Remonttifirman kontolle tulevat nyt jäämään ainakin keittiön, eteisen ja vessan laatoitus, parketin hionta ja sävytys sekä putki- ja sähkömiestä vaativat hommat. Uusille naapureille kiitos siitä, että taloyhtiön hallitus on luvannut käsitellä pikaisesti kunnossapito- ja muutostyöilmoituksemme, jonka jälkeen myös sähkö- ja putkimiestä vaativat hommat voidaan aloittaa.

Lisäksi on pähkäilty keittiötä, jonka suunnittelu ja tilaaminen toimituksineen ja asentamisineen tällä aikataululla on aavistuksen haastavaa - jo pelkästään suunnitteluajan saamiseen on hyvä varata aikaa keittiöfirmasta riippuen! Kvikin keittiöitä olimme katsoneet jo aiemmin ja saimmekin suht nopeasti suunnitteluajan Espoon myymälään; lopputuloksena lähes budjetissa olevan keittiö, joka ehditään myös asentaa sopivasti ennen muuttoa. Nopeasti tehtyjen päätöksien jälkeen vaan monesti jää miettimään, että tuleeko siitä nyt sitten just sellanen kun haluttiin. No, kyllä se siltä tuntuu ja varmaa on kuitenkin, että mikä tahansa on aina parempi kuin entinen!

2 kommenttia :

 1. Siis en ymmärrä mikä vika tossa vanhassa keittiössä oli! ;) Ja hei eikö nopeasti tehdyissä päätöksissä oo se hyväkin puoli, ettei tuu vatvottua ikuisuuksia. Monesti sitä kuitenkin lopulta päätyy siihen, mikä ihan ekana miellytti.

  Lattia näyttää ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosta kuvasta ei muuten käy ilmi, että toi keittiönhän oli sit toiselta seinustalta erilainen eli siinä oli tollaset ruskeet kaapit kuten jääkaapin yläpuolella :D Aika ihana kokonaisuus siis! Mutta ihan totta, että voishan näitä juttuja miettiä vaikka maailman loppuun asti, mutta joskus ne päätökset on tehtävä kuitenkin.

   Lattiasta tulee varmasti pienen ehostuksen jälkeen tosi hyvä!

   Poista

Kiitos kun kommentoit!