maanantai 15. kesäkuuta 2015

Suuri Käsityö -lehti ja Nosh

Pidin keväällä mammakavereille kotimaisen, ekologisia lasten- ja naistenvaatteita myyvän Noshin vaatekutsut. Jutun aihetta olisi jo itse kutsuissakin ja siinä, että en ehkä olisi vielä tovi sitten nähnyt itseäni emännöimässä moisia, mutta yhden postauksen verran voisin helposti kehua myös Noshin vaatteita. Sen sijaan keskityn nyt kuitenkin kankaisiin, joita Noshilta on myös mahdollista ostaa ja joista muutamia tulikin vaatteiden lisäksi tilattua palat testiin.

Kankaat odottelivat aikansa inspiraatiota (ja saumuria), mutta kun uusimmassa Suuri Käsityö -lehdessä sattuikin olemaan kaavat muutamaan Noshin trikoovaatteeseen, oli aika ryhtyä tuumasta toimeen.

Suuri Käsityö Nosh


Mustasta farkkucollegesta syntyivät baggyhousut lehden ohjeella ja niistäpä tulikin aikas kivat! Edessä oleva tasku on hauska yksityiskohta, vaikka se ei tuossa mustassa kankaassa tule välttämättä niin hyvin esille. Toisin kuin ohjeessa, jätin taskunsuut huolittelematta resorilla.

Suuri Käsityö, Nosh, Baggy housut


Raidallista trikoota olin ostanut tehdäkseni kutsuilta tilaamani bodyn kaveriksi omat versioni easy jogger -pöksyistä. Kaavana housuissa on tietenkin hyväksi havaittu Streaky legs (Ottobre 1/2015), mutta kuminauhan sijaan laitoinkin vyötärölle tällä kertaa resorin. Kevyttä ja pehmoista trikoota olevat housut ovat varmasti mukavat kesällä kun vyötärökään ei vahingossa kiristä.

Raitakankaan loppu ei enää ihan riittänyt housujen jälkeen Suuri Käsityö -lehden Nosh-paitaan, tai oikeastaan ohjeen mukaisiin hihoihin, joten ratkaisin ongelman ompelemalla hihansuihin resorit. Paita on hieman pitkähkö, mutta pituudesta on helppo ottaa tarvittaessa pois. Oikein hyvä ohje peruspaitaan siis.Lisäksi Onn1.s jakoi mun kanssa puoliksi pätkän keltaista tiikeri-trikoota, kun en oikein tiennyt tykkäänkö kuosista vai en. Päätin tehdä palasta leggingsit, joihon se riitti juuri ja juuri, mutta saksinkin lopulta lähes valmiiden housujen lahkeista ja vyötäröstä kangasta pois ja korvasin resorilla. Ommellessa ehti myös mieli kuosin suhteen muuttua ja tykkään sittenkin! Pojan vaatekaapissa on selvästi vielä valkoisen tai harmaan tiikeripaidan mentävä kolo.


2 kommenttia :

  1. No on kivoja! Tyyne-esteriltähän sais harmaata tiikeriä nyt 16€/m....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Taidan tilailla samalla vähän muutakin niin käännyn suoraan Noshin puoleen :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit!