maanantai 29. kesäkuuta 2015

Pieni vinkki Varkauteen


Ei mitään laitonta kuitenkaan, mutta nopea vinkki, mikäli eksyt nälkäisenä Varkauteen. Kävimme nimittäin testaamassa viime viikolla Konttiravintola Mortonin Varkaudessa sijaitsevan Little Mary -ravintolan, ennen kun ajelimme takaisin mökille.

Amerikkalaistyylistä ruokaa tarjoavan Little Maryn keitiö sijaitsee Huruslahden rannalle tuodussa merikontissa ja asiakaspaikat kontin edustalla. Olin varma, että arkipäivänä jo hieman lounasajan jälkeen olisimme todennäköisesti ainoat ruokalijat, mutta kuinka väärässä onneksi olinkaan. Varkautelaiset ovat selvästi löytäneet Mortonin, sillä vaikka tummat pilvet vyöryivät meitä kohti ja tuulikin heilutteli uhkaavasti päivänvarjoja, oli terassilla suorastaan tungosta. Kiva, että pienemmätkin paikkakunnat pääsevät nauttimaan tällaisista vähän erikoisemmista jutuista ja asukkaat myös hyödyntävät niitä.

Meiltä Mortonille siis peukku ja kiitosta miljöön lisäksi myös kanasalaatin herkulliselle lämpimälle ananakselle ja vadelmakastikkeelle sekä Little John -burgerin punasipulihillokkeelle ja mukavasti tulisuutta tuovalle chipotlemajoneesille. Vaan yksi juttu jäi harmittamaan: ei nimittäin tajuttu pyytää omaa annosta myös pöydän alla lymyilleelle Laabanille! Nykyään kun Mortonissa syövät myös koirat yhteistyössä Best-In -koiranruokavalmistajan kanssa  - ja ihan maksutta!


Mortonin Little Mary -konttiravintola löytyy Varkauden Hertunrannasta osoitteesta Rajakatu 28. Auki joka päivä, mutta säävarauksella.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!