tiistai 10. maaliskuuta 2015

Surrur

Vuosi sitten hurahdin neulomiseen ja esittelin täälläkin tekeleitäni varsin tiuhaan. Joku on ehkä saattanut huomata, että sillä saralla on ollut aika hiljaista - ei vaan ole huvittanut tarttua puikkoihin, joten viime keväänä aloitettu pikkuinen villatakkikin taitaa jäädä käyttäjälleen pieneksi, ennen kuin se ehtii edes valmistua.

Uusin aluevaltaukseni ovat sen sijaan pienet vaatteet, joiden ompelusta innostuin ihailtuani ensin aikani Oilin aikaansaannoksia. Viimeisen sysäyksen sai aikaan äippäkaverini Onn1.s, mammaporukkamme ompelutaituri, joka piti meille muille innoikkaille pienen käsityötunnin ja sitten vielä ystävällisesti lainasi mulle lomamatkansa ajaksi saumuriaan ja muutaman Ottobren.Nyt olenkin siis piirtänyt pieniä kaavoja, ommellut ja vähän purkanutkin. Olen sitä vähemmän pitkäpinnaista sorttia, jonka tekisi mieli itkeä ja huutaa kun hihansuun tikki menee kolmatta kertaa hieman vinoon, joten ehkä tekee ihan hyvää harjotella näin kärsivällisyyttä ja toisaalta myös päästä liiasta itsekriittisyydestä.
Ensimmäinen alusta loppuun itse tekemäni lastenvaate valmistui juuri. Ottobren Meow meow -kaava (1/2015) oli aloittelijalle sopivan simppeli ja tästä on hyvä jatkaa uusiin haasteisiin. Onneksi kankaan superkiva kuosi vie kaiken huomion siitä hieman vinkurasta tikkauksesta...

4 kommenttia :

 1. Oo, oikein heti saumurilla! Pro-meininkiä! Aiheeseen liittyen on sanottava, että oon kyllä ollut iloisen yllättynyt siitä, miten hyvin normikoneellakin pärjää. Toki oli siis hankittava uusi, jossa on kunnollinen overlock-ommel, mutta ei tarvinnut sentään heti hankkia kahta vehjettä! Tasosaumurista haaveilen oikeestaan enemmän, kun en oikein tule ton kaksoisneulan kanssa toimeen. Sulla näyttää onnistuneen hyvin!

  Noista Ottobren vauvapaitojen ohjeista on sanottava, että mä en käsitä miksei niissä ole yleensä hartianeppareita. Meidän pojalla on sen verran iso pää, etten oo uskaltanut vielä ommella ilman nappeja... hetki piti silloin aikanaan googlettaa ohjetta, mutta onneksi löytyi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saumuri on kyllä kätevä, mutta myös pelottava koska se myös leikkaa armotta ja aloittelija saattaa saada sillä suurtakin tuhoa aikaan :D Mutta ihan näppärä on ollut sillä huristella nuo saumat, viikonlopun jälkeen pitää pärjätäkin sitten pelkällä ompelukoneella.

   Mäkin mietin, että mitenköhän ton kaula-aukon kanssa, kun meilläkään ei ole paitoja joissa ei neppareita olisi, mutta toi on itseasiassa aika iso ja joustava, joten siitä varmaan sujahtaisi isompikin pää läpi :)

   Poista
 2. Jee, hieno on. Kyllä on saumurilla ollut hyvä hoitopaikka :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!