tiistai 2. syyskuuta 2014

I can do it, you can do it!


Yksi lapsuuden suurista herkuista oli vispipuuro tai puolukkapuuro, kuten meillä sitä yleensä kutsuttiin. Olen aina jotenkin ajatellut, että vispipuuron tekemisen on pakko olla vaikeaa ja että vain äiti tai mummoni pystyvät siihen. Siksi yllätyin, kun viikonloppuna tein sitä ensimmäistä kertaa itse; tässä asiassa ei voi epäonnistua (paitsi jos ei vispaa puuroa kunnolla mannasuurimoita lisätessä..)!

Sen lisäksi, että vispipuuro on äärettömän hyvää, se on myös edullista ja mun mittapuulla terveellistäkin herkkua - riippuen tietysti siitä, kuinka paljon sokeria haluaa käyttää. Lapsena päälle piti ripotella vielä reilusti lisää sokeria, mutta nyt riittää pelkkä kylmä maito. Myös ohjeen sokerin määrässä olisi ollut varaa vähentää.

Valmistin ison kulhollisen seuraavalla ohjeella, mutta jatkossa puolikaskin ehkä riittäisi:

1,5 l vettä
6 dl puolukoita
1/2 tl suolaa
2 dl sokeria
2,5 dl mannasuurimoita

Keitä marjoja vedessä n.5min.
Lisää suola ja sokeri sekä mannasuurimot - muista sekoittaa samalla! Anna kiehua vielä 10 min ja sekoittele.

Jäähdytä valmis puuro ja vatkaa sitten sähkövatkaimella kuohkeaksi ja vaaleanpunaiseksi. 


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!