sunnuntai 31. elokuuta 2014

Stokke Tripp Trapp

Voin ihan julkisesti tunnustaa, että rakastan alennusmyyntejä, kanta-asiakastarjouksia, ystävämyyntejä, tarjouslippusia ja -lappusia ja kaikkea muuta sellaista, missä jonkun tuotteen saa ihan huisin halvalla sen normaaliin hintaan nähden. Olin siis syystä iloinen pari viikkoa sitten, kun Kodin1 muisti 40% alennuslipareella, sillä sitä olikin odoteltu keväästä saakka ja käyttökohdekin oli jo siitä asti ollut selvillä.Vaikka syöttötuoli ei meidän perheessä ole ajankohtainen vielä yli puoleen vuoteen, oli ihan selkee homma, että heti tarpeeksi hyvän tarjouksen osuessa kohdalle meille tultaisiin hankkimaan Stokken Tripp Trapp - ihan jo pitkän käyttöikänsäkin vuoksi. Koska tuoli kasvaa lapsen mukana kun istuimen sekä jalkalevyn korkeutta voi säädellä, tullaan sitä varmasti käyttämään useampi vuosi toisin kuin tavallisia syöttötuoleja. 40% alennus tuosta melko hintavasta syöttötuolista ei kuulostanut yhtään huonolta, joten kesälomalla hurautettiinkin mökille Kuopion Kodin1:n kautta, jotta ehdittiin käyttää alennus.

Koska tuoli tuli nyt sitten hankittua jo näin hyvissä ajoin, alkoi tietysti houkuttelemaan myös Newborn setin ostaminen, jonka avulla tuolin saisi käyttöön jo lapsen ensimmäisen puolen vuoden ajaksi. Itseäni miellyttää ajatus siitä, että vauvan saisi oman ruokailun ja keittiössä puuhastelun ajaksi pois lattialta ja tarvittaessa myös koiran ulottumattomiin. Vähän silti mietityttää onkohan se hintansa väärti ja mistään kotosin? Ajaako oikeasti tarvittaessa sitterin virkaa lattialla? Myös pieneltä tuntuva koko arveluttaa; entäs jos vauva onkin normaalia isompi, voiko istuin tällöin jäädä helposti pieneksi jo reilusti ennen kun kaverilla tulee puoli vuotta täyteen?

Tätäkin varten mulla on vielä yksi alennuslippu jemmassa ja toisaalta myöhemmin syksyllä tulossa on myös Hullarit ja Baby Stylen kantispäivät, joilla setti saattaisi hyvällä tuurilla olla tarjouksessa :D Mutta ostaako vaiko ei, siinä pulma!

4 kommenttia :

 1. Haa, meitsillä on taas sananen sanottavana! :D Meillähän homma meni niin, että ostettiin myöskin toi tuoli aivan naurettavan aikaisin, kun se sattui olemaan edukkaasti tarjolla käytettynä. Mies sitten aivan oma-aloitteisesti tuli eräänä päivänä sen newborn setin kanssa kotiin. Oltiin katseltu sitä kyllä jo etukäteen ja jahkailtu just että ostaako vaiko eikö. Niillä tuntuu kyllä olevan ainakin täällä tosi hyvä jälleenmyyntiarvo, joten sikäli investointi ei hirvittänyt, pääseehän noista aina eroon halutessaan.

  Me ollaan kyllä tähän asti oltu tosi tyytyväisiä. On ollut kiva nostaa vauva tuoliin kun puuhailee itse keittiössä tai syö pöydän ääressä, niin pikkuihminen on pysynyt tyytyväisenä kun on voinut samalla vähän seurustella. Ihan aluksi ukkeli puuhasteli tuolissa jotain omiaan, mutta nyt kun siitä on tullut selvästi aktiivisempi ja tarkkaavaisempi, on tuolta korkeammalta selkeästi kiva katsella ympärilleen. Myös siitä kaaresta roikkuva lelu on huippukiinnostava ja näköjään erinomaisen hyvä nyrkkeilysäkki pienelle miehelle. Meillähän ei itse asiassa ollut sitteriä aluksi lainkaan, kun ajateltiin katsoa, tartteeko sitä sitten enää erikseen. Saatiin sitten kavereilta yksi lainaan, joten tuossa se nyt pönöttää. Ukko istuu välillä sitterissä ja välillä istuimessaan syöttötuolissa, joten en kyllä sinänsä osaa edes sanoa, olisiko se sitteri sitten ollut välttämätön ostos itsessään.

  Meille ei tullut istuimen pieni koko missään vaiheessa edes mieleen siitä huolimatta, että tuota ukkelia voi kyllä kutsua aika jättikokoiseksi verrattuna kaikkiin tuntemiimme vauvoihin. Ihan hyvin tuo tuohon vielä mahtuu näin vajaan neljän kuukauden kypsässä iässä ja mulla on kyllä kova luotto siihen, että pärjätään siihenkin asti, että sen baby setin voi ottaa käyttöön.

  Meiltä siis ehdoton suositus. Toi istuin kyllä varmasti lukeutuu sarjaan "kiva olla, muttei todellakaan tarpeellinen", onhan sitä ilmankin pärjätty maailman sivu :) Mutta kyllä se helpottaa arkisia puuhasteluja etenkin nyt, kun oon yksin kotona. Luulen, että myös kiinteiden antaminen on sitten mukavampaa, kun ei tartte kykkiä sitterin luona lattialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaa! Mä muistelinkin, että jossakin vaiheessa kerroit teidän hankinnoista ja tämä tuli siellä esille :) Vähän laskeskelin siis sen varaan, että ehkäpä tulet kertomaan kokemuksistasi :D

   Mäkin olen vähän yrittänyt katsella käytettyjä newborn settejä ja kyllä tuntuu jälleenmyyntiarvoa olevan täälläkin - pyydetyt hinnat on jopa niin korkeita, että saan noilla mun alennuksilla uuden sellaseen hintaan, että alkaa menee jo samaan sarjaan käytettyjen kanssa. Mutta varmasti saisi omansa ihan hyvään hintaan myytyä jos siitä sitten eroon joskus haluaisin hankkiutua, joten sinänsä turvallinen ostos.

   Pienten lasten vanhemmille (ja etenkin esikoista odottaville) on varmaan helppo myydä vaikka mitä "tarpeellisena", mutta mä alan oikeasti vakuuttua siitä, että tää olis ihan järkevä hankinta! Ja jos teidän kaveri ei ole kerta ihan pienimmästä päästä, niin tuskin se istuimen kokokaan tulisi olemaan sitten mikään ongelma.

   Poista
 2. Täällä on toinen alennushaukka =) =) En voi vastustaa ja seuraankin tarkaan tiettyjen merkkien alennuksia esim. lastenvaatteiden suhteen. Ulkovaatteet on ihan ehdoton ostaa alesta jos merkkiä mielee ostaa =) Meillä myöskin tämä tuoli mustana. Tuota vauvajuttua ei tullut hankittu ja sitterillä mentiin. Ihan toimi niinkin, mutta toki ymmärrän sen kätevyyden ja jos alennuksella vielä niin milä jottei. Meillä oli neiti sen veraan pyöreä vaavi, että emme koskaan ostaneet mitään pehmusteita tuohon tuoliin, koska tuli liian ahtaaksi. Jalkojen laittaminen vaati hieman totuttelua, mutta toki siihen tottui. Juuripa tuon muotoilun vuoksi ne jalat pysyvät kauniisti, eikä meillä muksu ainakaan päässyt kiipeämään siitä pois =) Joten tuoli on helmi ja vauvaistuimesta en osaa sanoa. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuosta tuolista olen kyllä kuullut paljon hyvää, vaikka toki netistä löytyy aina myös niitä jotka keksivät jotain valittamista tai joille on harmillisesti sattunut joku maanantaikappale. Hyvä että ei muuten sitten ostettu meille vielä niitä pehmusteita, vaan pitääkin varmaan katsoa vasta kun baby set on ajankohtainen, että tarvitaanko niitä meilläkään laisinkaan :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!