maanantai 11. elokuuta 2014

Hoitolaukku?

Ostin muutama viikko sitten 50%-alennuksella itselleni Lumin L-kokoisen Supermarket bagin hyvin palvelleen M-kokoisen rinnalle. Vanha oli kooltaan muuten riittävä, mutta uuteen mahtuu kätevästi muiden tarvittavien tavaroiden lisäksi paljon muutakin ja vähän isompiakin asioita. Annan itselleni myös ison plussan taas hieman villimmästä värivalinnasta, johon kyllä totuuden nimissä vaikutti se, että alelaukkujen värivalikoima oli aika rajallinen.En tiedä olenko totaalisen väärässä jos kuvittelen, että lokakuun jälkeen voisin kuljettaa samassa kassissa myös vauvan tarvikkeita kodin ulkopuolella beben kanssa huidellessani, sillä niitäkin tuonne mahtuisi. Ainakaan toistaiseksi en nimittäin ole lastentarvikeviidakossa seikkaillessani lämmennyt idealle erillisestä hoitolaukusta, koska tuskin löytäisin vauva-ajan jälkeen käyttöä rattaisiin mätsäävälle miljoona sisätaskua sisältävälle olkalaukulle. Ehkä näin tulisi kannettua myös mukana vain ne oikeasti välttämättömimmät tavarat?

Netin keskustelujen perusteella osa liputtaa hoitolaukun puolesta ja osa pitää sellaista ihan turhakkeena, joten tämä lienee taas niitä makuasioita. Itse ajattelin ainakin alkuun selvitä ilman ja turvautua tarvittaessa kotoa löytyviin kasseihin ja laukkuihin tai Fjällrävenin reppuun. Katsotaan miten käy.


3 kommenttia :

 1. Vakiokommentoija täällä hei :) Me ei ostettu hoitolaukkua ennen vauvan syntymää lähinnä siksi, että ne on suurimmaksi osaksi susirumia eikä todellakaan myös miehille sopivia. Ei myöskään tuntunut järkevältä maksaa kohtuutonta summaa hetken päästä käyttämättömäksi jäävästä laukusta. Jossain vaiheessa vauvan jo saavuttua mestoille innostuttiin kuitenkin ostamaan ebaysta parillakympillä bugaboon oma hoitolaukku, lähinnä sillä ajatuksella että sen läpän saa kokonaan irti, joten sitä voi tarvittaessa käyttää pehmeähkönä alustana epämääräisissä olosuhteissa vaippaa vaihdettaessa (ei tarvinnut hankkia mitään erillistä, kun ollaan yhdistetty toi ja äitiyspakkauksen mukana tullut kosteussuojakangas vai mikä se onkaan nimeltään). Toi on sinänsä ihan kätevä, että vaipat ja muut on sitten siellä jo valmiina, joten eivät pääse unohtumaan, mutta ihan yhtä hyvinhän niitä vois pitää jossain pikku pussukassa, jonka vaan siirtää sitten aina juuri mukaan tulevaan laukkuun. Meidän empiiristen tutkimusten mukaan tärkeintä laukussa on se, että sen saa ripustettua työntöaisaan - ei sitten tarvii kanniskella turhaan ite ;) Mähän itse asiassa haaveilin jostain Fjällrävenistä, mutta tän käytettynä ostetun lyömätön hinta ohitti kuitenkin moiset himotukset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes hyvä Oili, odotinkin että pääsen kuulemaan sun kokemuksia! :) Mutta siis joo, monet hoitolaukut on tosiaan sen verran kammottavia, että jo senkin takia en viitsis maksaa semmosesta hirveesti ylimäärästä. Tuo laukusta toiseen siirreltävä pussukkaidea on hyvä ja sellaisen varmaan voisin toteuttaakin! Itse ajattelin säilyttää laukkuani siellä vaunojen "tavaratilassa" (vai mikä se nyt on :D ), mutta olishan se kyllä kätevää kun kännykkä ja kaikki tarpeellisimmat olisi siinä aisassa käden ulottuvilla roikkumassa...Joten piti sitten ihan testata ja kyllähän se kettureppu suhteellisen näpsäkästi siinä killuu tarvittaessa :)

   Poista
  2. No tosiaan, siellä kopassahan voisi myös teoriassa pitää hoitokamoja. Meillä sinne pääsee vaan niin huonosti käsiksi, että hermo menis pelkästä ajatuksesta - ja tosiaan lisäksi meidän omatkin kamat on yleensä siellä hoitolaukussa, niin ei tarvii ottaa muita kasseja lainkaan mukaan. Tavarakopassa majailee vakituisesti vaunujen sadesuoja (tähän asti ollaan tarvittu vain kerran, eikä silloinkaan ois ehkä ollut oikeesti tarpeen) ja vesipullo, sen kun saa aseteltua niin että sen saa nopeasti ulos :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!