sunnuntai 3. elokuuta 2014

Äitiyspakkauksen suosikit

Kauan odotettu äitiyspakkaus saapui viimein! Mitään suuria yllätyksiä se ei sisäänsä kätkenyt ja tavallaan siksi vähän harmittikin, että olin etukäteen niin tarkkaan tutustunut paketin sisältöön internetissä. Avatessa ei siis suurempia jännityksen tunteita ja riemunkiljahduksi koettu, mutta olipa tämä taas yksi merkittävä etappi tällä matkalla ja onhan tälläinen valtion tarjoama avustus ihan huippujuttu, josta sietää olla kiitollinen.

Myönnän, että jossakin vaiheessa saatoin jopa hetken harkita jättäväni pakkauksen kokonaan ottamatta, sillä en kovinkaan monelle vaatteelle ja tavaralle ensivilkaisulla lämmennyt. Toisaalta ensikertalaiselle pakkauksen saaminen ja sisällön ihmettely on aika merkittävä juttu ja pakkaus itsessään myös kiva muisto lapselle, joten olisi tuntunut aika tylsältä jos pakkausta ei olisi nyt postista saanut noutaakaan. Voisin jo nyt väittää, että hyvin suurella todennäköisyydellä osa pakkauksen sisällöstä jää meillä kyllä varmasti käyttämättä, mutta mahdotonhan pakkaukseen olisikin saada vain juttuja, jotka ovat kaikkien mieleen. Poiminkin nyt tähän omat suosikit ja ne jutut, jotka varmasti tulevat olemaan meillä käytössä.
Pakkauksen molemmat yökkärit. Raikkaan väriset yöpuvut tulevat varmasti olemaan käytössä heti kunhan päälle sopivat - toinen vaikutti ainakin aika isolta, kuten muuten aika monet muutkin pakkauksen vaatteet.Oranssinruskeista pallo-potkuhousuista en etukäteen uskonut tykkääväni yhtään, mutta kun ne pakkauksesta kaivoin, niin jotenkin sitten tykkäsin kuitenkin. Itse ei olisi varmaan tullut mitään näin retrohenkistä hankittua, joten tuovat kivaa vaihtelua itse hankkimieni vaatteiden joukkoon, kuten myös aaltokuvioinen oranssi body. Myös raidallisista potkuhousuista tykkäilin kovasti ja potkarit ovatkin ihan tervetullut lisä meidän vaatevarastoon, niitä kun ei ole tullut itse juurikaan hankittua, kun en tiedä osaanko oikein edes käyttää niitä... Valkoinen kietaisubody on kaikessa tylsyydessään just mun mieleen ja tällaisia kietaisumalleja saisi olla mukana enemmänkin. Lisäksi pähkinä-kuosinen body on yksi pakkauksen suosikeista.Reiman töppöset ja hanskat pääsevät varmasti käyttöön, kuten myös Aappa-makuupussi. Olenpa kuitenkin nyt ihan tyytyväinen, että tuli hankittua se viime vuoden siili-pussukkakin - on se vaan ehkä enempi mun mieleen kuitenkin kuin tuo Aappa. Lisäksi mukana olleet hoitotarvikkeet ja Finlaysonin peitto nyt ovat selvästi asioita, joita tullaan tarvitsemaan ja säästetään jo jonkin verran kun niitä ei nyt erikseen tarvitse hankkia. Tuskin olisin älynnyt itse kylpylämpömittariakaan edes ostaa, joten on hyvä, että sellainenkin pakkauksen mukana tulee.

Sitten pakkauksen yllättäjä. Kestovaipan nostan esille ihan sen takia, että ilman tätä äitiyspakkauksesta saatua kappaletta olisi kestoilu edes kokeilu asteella jäänyt meiltä varmasti väliin. Nyt kun yksi vaippa on valmiina, niin kynnys kokeilla on huomattavasti matalampi. Kaveri herätteli toteamalla, että jos käyttäisi edes kerran päivässä kestovaippaa, olisi se vuodessa 365 tavallista vaippaa vähemmän. Voisin siis ihan jo sen takia ainakin yrittää.

Entä mitä jäin kaipaamaan? Omasta äitiyspakkauksesta aikanaan saadut ja edelleen käytössä olevat Fiskarsin kynsisakset olisin kyllä huolinut nykyiseen pakkaukseenkin, sillä jopa vähän järkytyin millaiset rimpulat pakkauksesta paljastui. Kai ne kuitenkin toimii?! Pakkaukseen kuuluisi kyllä myös ehdottomasti takaisin klassinen hymy-helistin, kun sen tuotantoakin on taas jatkettu. Onneksi halukkaat voivat kuitenkin reilulla 15 eurolla hankkia sellaisen Suomi-lelut.fi:stä itselleen tai vaikka jollekin lahjaksi.

4 kommenttia :

 1. Meillä oli se siilipeittoa edeltävä setti. Olisin itsekkin mieluusti ottanut siilipeiton. Omassa pakkauksessa kaiiki oli beigeä, niin puku, töppöset kuin peittokin. Tuli töppösiä käytettyä paljon ja muutamasti ihan toppapukuakin. Ne sakset on muuten yllättävät hyvät muksun kynsiin. Omiin ihan hirveät. Toimii siis pehmeisiin kynsiin oikein kivasti =) Jos meille toinen lapsi jossain vaiheessa putkahtaa maailmaan, otan varmaan hänenkin kohdalla pakkauksen, vaikka ensimmäisestä jäi myös joitain vaatteita käyttämättä. On sitten muistoksi ainakin peitot =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lienee vähän siinä ja siinä ehditäänkö toppapukua meidän lokakuun lopun lapsella edes pitämään. Kevättalvella saattaisi olla jo sopiva, mutta seuraavana talvena sitten taas jo varmaan liian pieni :/ Harmi, koska kuitenkin yksi pakkauksen arvokkaimmista jutuista. Mutta hienoa jos saksilla ei nyt sitten kannatakaan heittää vesilintua :D Tuo peitto taitaa kuitenkin olla vuodesta toiseen se pakkauksen käytetyin ja ehkä suosituinkin juttu, niitä tulee nimittäin bongailtua aika monissa vaunuissa ja rattaissa. Muistan vieläkin millainen oma peitto oli, mutta harmi ettei taida enää olla vanhempien luona tallessa.

   Poista
 2. Äitiyspakkaus on kyllä aina yhtä kiehtova, kaksi kertaa olen sellaisen saanut ja molemmilla kerroilla pakkauksen saaminen on ollut hieno hetki. Tuo pähkinäkuosi on tosi kiva. Ihanaa odotuksen jatkoa, taas yksi etappi saavutettu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se oli hienoa hakea se oma pakkaus postista ja päästä ihmettelemään ihan ikiomaa äitiyspakkausta. Tuntui vielä odotuksen alkuvaiheessa niin kaukaiselta asialta, että nyt taas on ihan uskomatonta, että ollaan jo täällä asti :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!