perjantai 4. heinäkuuta 2014

Ne on täällä - vaunut!

Jossakin vaiheessa tämä raskaushomma lähti etenemään hirveällä vauhdilla. Ensin kauan odotettu rakenneultra, yhtäkkiä en enää mahdukaan mihinkään vaatteisiini ja alkuviikosta laitoin eteenpäin myös äitiysavustushakemuksen. Myös yksi iso ja kovasti odotettu juttu saapui eilen, nimittäin vaunut!

Ekan kerran vaunuja ihmeteltiin jo niinkin aikaisin kuin huhtikuun alussa lapsimessuilla, missä ihastuttiinkin Stokke Crusi yhdistelmävaunuihin. Messutarjouksena Baby Style -lastentarvikeliike tarjosi Crusi-rattaiden ostajalle vaunukopan kaupanpäälle, mikä oli houkutteleva tarjous, mutta päätettiin vielä odotella ostopäätöksen kanssa kun kuultiin, että sama tarjous olisi myös kanta-asiakaspäivillä ennen pääsiäistä.

Kyllä me sitten muitakin yhdistelmiä testailtiin ja ihmeteltiin, mutta Crusit vakuutti meidät kuitenkin lopulta näppäryydellään. Kun liikkeessä Stokken matkarattaita katsellut pariskunta yltyi vielä hehkuttamaan meille omien Crusiensa erinomaisuutta, oli ostopäätös tehty. Nyt kun vaunut nököttää tuolla olkkarissa en kyllä edelleenkään kadu meidän valintaa, mutta käytössähän se lopulta selviää mihin vaunuista oikeasti on.Tässä muutamia syitä miksi lopulta sitten päädyttiin Cruseihin:

- Kääntyvät (mutta myös lukittavat) etupyörät ja korkeussäädettävä työntöaisa. Ihan vaan koska hissi, bussi, toisessa kädessä kulkeva koira, kapea eteinen ja kahden eri työntäjän välinen pituusero näin muutamia mainitakseni. Lisäksi vaunukoppa kiinnittyy runkoon mukavan korkealle.

- Helposti kasattava  ja kevyt runko. Vekotin on saatava tarvittaessa pieneen tilaan, kuten meidän pikkuisen auton takakonttiin. Suosittelen todella testaamaan ennen ostamista, että vaunut oikeasti mahtuvat helposti autoon, jos se yhtään epäilyttää. Meillä vaunujen ketterä sujahtaminen takakonttiin vaatii toisen eturenkaan irrottamisen, mikä onneksi on tässä mallissa todella näppärää.

- Ydistelmävanut, jotka kasvavat lapsen mukana. Myös mahdollisuus sisaristuimeen tarvittaessa oli plussaa.

- Ulkonäkö. Valehtelisin jos väittäisin, että tämä ei ole tärkeää. Halusimme tyylikkäät ja ajattomat vaunut, joita kehtaa tarvittaessa työnnellä viellä muutaman vuodenkin päästä mikäli tarvetta on.

- Budjetti. Mulle nuo vaunut oli henkilökohtaisesti todella tärkeä ostos, enkä siksi ollut juurikaan valmis tinkimään siitä mitä halusin, mutta ihan järjetöntä summaa en silti halunnut maksaa. Ilman tarjousta Crusit olisi varmaan jääneet meiltä hankkimatta ja olisimme päätyneet todennäköisesti johonkin toiseen malliin, koska normihinta koko setille olis ollut jo suht suolainen. Toisaalta näitä löytää kyllä netistä myös käytettynä, mutta olin päättänyt, että haluan uudet vaunut ja pihistän sitten mielummin jostain muusta.


Lisäksi meidän oli vielä tarkoitus jossain vaiheessa ostaa runkoon sopiva turvakaukalo, mutta kävikin niin onnellisesti, että kantispäivien arvonnasta Markus onnistui voittamaan meille Britaxin matkarattaat :D No, nyt meillä on sitten rattaita enemmän ja vähemmän vaikka erillisiä matkiksia ei ollutkaan tarkoitus hankkia. Turvakaukalon osalta päädyttiin sitten tästä syystä ostamaan Britaxin BabySafe Plus SHR, jota voidaan käyttää yhdessä takakontissa kivasti kulkevien matkarattaiden kanssa esim. kauppareissuilla. Tällä kaukalovalinnalla säästettiin myös hieman rahaa ja täytyy vielä todeta, että Baby Stylen bonusjärjestelmän avulla kertyi vaunuostoksista sen verran bonustakin, että turvakaukalon hinnasta saatiin lisäksi useampi kymppi pois. Siksipä sinne keskitämme myös loput isommat hankinnat, joista on oikeastaan jäljellä enää vain pinnasänky.


4 kommenttia :

 1. Voi mä oon niin onnellinen teidän puolesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana :D Mäkin olen sun puolesta! On niin kiva lukea sun juttuja kun tunnut viihtyvän siellä niin valtavan hyvin! :)

   Poista
 2. Ou jee! Hyvältä näyttävät :) Mä myös vähän mietin Stokkeja, mutta kehitettiin lopulta molemmat semmonen fiksaatio Bugaboohon ja tohon meidän jo loppuunmyytyyn erikoisversioon, ettei muuta mahdollisuutta ollut kun satuttiin löytämään se melkein käyttämättömänä ebaysta ;) Noissa teidän vaunuissa on kyllä hyvä toi että vaunukoppa on sen verran ylhäällä että koriin pääsee järjellisesti käsiksi, se on nimittäin noissa bugiksissa (hoho oon siirtynyt jo käyttämään asianmukaisia nimityksiä) ainoa huono puoli. Onneksi kori on ongelmallinen vaan vaunukopan kanssa, joten kyse on rajallisesta ajasta.

  Oon täysin samaa mieltä siitä, että ulkonäkö on näissäkin hommissa tärkeä! Tosi monet vaunut (kuten muutkin vauvakamat) on mun makuun aika karseita. Onneksi kivojakin kuitenkin löytyy :) Jos teillä muuten pinnasänky on viimeinen puuttuva iso hankinta, niin joko hoitopöytä siis löytyy ja mihin päädyitte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi jee mä oon niin ilonen noista! Yleensä kun ostaa jotain kallista niin sitä miettii monta viikkoo, että mitä mää nyt menin tekemään, mutta noiden kanssa ei oo kyllä niin. Ne Bugaboot taitaa olla nyt vauvaskenessä aika kova sana ja ainakin täälläpäin niitä tulee monella vastaan. Mä en ehtiny niitä edes harkita kun ehdin ihastua jo tähän Stokkeen, mutta en tiedä oisko mun budjetilla niitä uusina saanukaan... Teillä kävi kyllä hyvä tuuri!

   Suoritettiin kuule monia mittauksia meidän makkarissa ja tultiin tulokseen, että mikään hoitopöytä ei hyvällä tahdollakaan mahdu sinne järkevästi. Vaunuja haettaessa sitten todettiin, että meidän ratkaisu tulee nyt hyvin todennäköisesti olemaan....tittidii...pinniksen päälle nostettava kovapohjainen hoitotaso hintaan 29 euroa! :D Ja tarvikkeet siihen sitten siihen hollille pieneen laatikostoon ja sen päälle. Tästä varmasti lisää vielä myöhemmin kun pääsen kunnolla rymsteeraamaan tuolla makkarissa :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!