keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Borta bra men hemma bästKuulun niihin ihmisiin, joiden mielestä matkalla on kiva käydä, mutta joista on yhtä kiva tai ehkä jopa kivempikin palata myös kotiin. Vaikka matkailusta nautinkin ja kaipaan välillä irtiottoa arjesta, on matkalla mukava huomata, että taidan todella pitää myös elämästäni kotona. Se vaan on niin, että pain au chocolate ja kroissanttit on hyviä, mutta ei niitäkään jaksa joka aamu syödä. Arvostan taas reissun jälkeen astetta enemmän ruisleipää, lähi-Siwaa joka on auki ilta yhteentoista ja omaa sänkyä. Matkalaukut puretaan nopeasti ja viedään varastoon pois silmistä ja mielestä, uutta reissua en osaa miettiä vielä hetkeen. Tiedän kuitenkin huokailevani varmasti jo pian kateellisena toisten lomakuville ja matkakertomuksille.

Loma oli kuitenkin ihana. Aurinko paistoi, oli lämmin, alkukesästä ostetut farkkushortsit saivat vihdoinkin käyttöä ja saatoimme vähän ruskettuakin. Eilen aamulla heräsimme aurinkoisessa Nizzassa ja sitten muutamassa tunnissa lensimme yli heinä- ja elokuun ja laskeuduimme syksyiseen Suomeen. Silloin huomasin, että ehkä minussa kuitenkin asuu joku pieni matkailija, joka edes sen hetken Helsinki-Vantaalla tuijotti masentuneena koneen ikkunasta ulos sateeseen ja harmauteen miettien, että tää on taas niin tätä.

2 kommenttia :

  1. Onhan se niin, että kotona on aika ihanaa. Siellä on omat tavarat, oma sänky (ja etenkin oma tyyny!) eikä tartte elää matkalaukusta käsin. Noita juttuja arvostaa parhaiten, kun käy aina välillä vähän tuulettumassa muualla :) Mä aina sanon, että loma on silloin onnistunut, kun on ollut kivaa mutta on myös yhtälailla mukavaa palata kotiin.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!