keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Äitiysvaatteet - uhka vai mahdollisuus?Muutokset omassa kehossa raskauden aikana voivat ainakin joillekin ensikertalaisille tulla jopa pienenä shokkina. Kun itse olin juuri edellisenä kesänä ehtinyt saamaan itseni siihen hyvältä tuntuvaan ja sopivaa kokoon (kiitos juoksulenkkien!) ja farkkujen tuumakoko oli pienempi kuin moneen vuoteen, oli muutamana aamuna hieman sulateltavaa siinä, kun ne omat farkut ei nyt sitten enää tuntuneetkaan kauheen hyviltä. Myönnän, että yhdet itkuraivaritkin on ehditty vaatekaapilla vetää. Turvotessaan muumiksi haluaisi kuitenkin tuntea olonsa mukavaksi sekä tyylikkääksi ja säilyttää oman tyylinsä.

Äitiysfarkut tulivat siis ainakin omalla kohdallani ajankohtaiseksi jo melko varhaisessa vaiheessa. Oma paras ja ehdottomasti koko rahan arvoinen vaatehankinta raskaana ollessa ovatkin olleet Hennesin äitiysmallia olevat farkut, jotka ostin mielenrauhani takia heti kun omat farkut alkoivat ahdistamaan. Enpä edes yrittänyt lähteä belly belt -linjalle ja masentumaan siitä, kun ei ne reidetkään nyt sen vatsan lisäksi enää valitettavasti mahdu niihin rakkaisiin Leviksiin...

Äitiysfarkkujen lisäksi monta aamua ovat pelastaneet kaapista valmiiksi löytyneet mekot yhdessä ihan tavallisten leggingsien kanssa, joskin nyt alkaa tuntua siltä, että mammaleggaritkaan eivät ehkä olis kauheen huono idea... Perustrikoopaidat ja -topit menevät vielä myös ihan hyvin ja uskon pärjäileväni niillä mahdollisesti loppuun saakka, kunhan vaan pituutta riittää. Yläosia en siis mallissa "äitiys" ole hankkinut vielä yhtäkään.

Onneksi myös kesä on odottajalle vaatteiden suhteen armollista aikaa. Tämän kesän hittituotteita ovat omalla kohdallani olleet ihan "normaaleille ihmisille" tarkoitetut kuminauhavyötäröiset hameet, joita uskon käyttäväni vielä ensi kesänäkin, jolloin olen toivottavsti palautunut normaaleihin mittoihin. Hennes ja Mauritzin alle kympin maksaneita collegeshortseja on pakko rakastaa, niitä ostinkin kaappiini ihan kaksin kappalein, kuten myös Vero Modan normaalia kokoani hieman isommat farkkushortsit toimivat mahan kanssa oikein loistavasti. Jälkimmäisistä maksoin alle puolet siitä mitä vastaavista äitiysversioista tunnutaan pyytävän.

Koko jutun pointti oli ehkä se, että tähän astisella kokemuksella voisin hyvinkin sanoa, että äitiysfarkkuja lukuunottamatta 9kk pärjää hyvin tavallisillakin vaatteilla. Myönnän kyllä, että äitiysvaatetarjontaakin olen katsellut, mutta todennut lopulta, että a) ovat melko kalliita lyhyeen käyttöikäänsä nähden tai b) vaikuttavat tosi huonolaatuisilta - miksi pukeutuisin raskausaikani polyesteriin kun en tee sitä muutenkaan juuri koskaan? Laadukkaammasta vaatteesta voisin kyllä toisaalta maksaa enemmänkin, mikäli vaate olisi pitkäikäinen eli mahdollisesti käytettävissä vielä raskauden jälkeenkin.

Toisaalta nyt tuntuu, että vatsa on alkanut kasvaa hirveää tahtia ja hieman hirvittääkin mahdunko enää lokakuussa mihinkään kun loppumetrit häämöttävät. Otankin siis erittäin mielelläni mahdollisesti tätä lukevilta kohtalotovereilta vastaan vinkkejä hyvistä äitiysvaatteista, tai miksei ihan tavallisistakin mahakkaammalle sopivista vaatelöydöistä, mutta myös kokemuksia siitä, että mihinkäs sitä farkkujen lisäksi kannattaa rahansa tuhlata. Ovatko äitiysvaatteet lähinnä rahastusta vai olenko loppuraskauden aikaan pulassa ilman niitä?

4 kommenttia :

 1. Mä en ois kyllä pärjännyt ilman äitiysyläosia. En ostanut montaa, mutta pari ohutta pitkähihaista ja pari t-paitaa oli ahkerassa käytössä normaalien neuletakkien kanssa. Loppuraskaudesta maha oli jokseenkin suurehko (tsekkaa vaikka viimeinen postaus ennen synnytystä, enkä mahtunut edes olemassaoleviin toppeihini. Mun piti kyllä varmasti siirtyä äitiysyläosiin aika aikaisin siksikin, että en käytä löysiä yläosia kun ne ei sovi tälle kropalle. Omat vaatteet jäi siis nopeasti pieniksi. Mut siis mä en myöskään tajunnut heti, miten jäätävä siitä mahasta lopulta tuleekaan ;) Että sikäli oisin voinut hankkia muutaman yläosan vähän aiemminkin, kun ne oli kuitenkin ostettava.

  Hyvä idea ois näin jälkeenpäin ajatellen ollut ostaa imettämiseen sopivia yläosia, niitä kun tarvii kyllä sitten myöhemmin ja useat raskausvaatteet tuntuu olevan molempiin tarkoituksiin sopivia. Mulla oli semmonen harhaluulo, että vaatekaapin rajoittuneisuus loppuis synnytykseen, mikä ei pidä paikkaansa. Yläosat ei toimi imettäessä ja niitä raskausfarkkujakin saa käyttää paljon pidempään kuin tekis mieli, kun muut ei mene jalkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Oili, mihinkähän mä joutusin ilman sua :D Minkähän takia mä olen kokoajan ajatellut, että yritän kitkutella olemassa olevilla jutuilla mahdollisimman pitkään, koska järkevämpäähän se on nyt ostaa ainakin ne muutamat yläosat, jotta niitä ehtii käyttääkin vähän enemmän! Jos vatsa on nyt jo tätä luokkaa niin voin vaan kuvitella miten jäätävä tää munkin on sitten parin kuukauden päästä :D Apuaa!

   Kiitos palautuksesta maan pinnalle ja hyvistä vinkeistä! :D Parempi varmaan alkaa tottua ajatukseen että ne omat normivaatteet pysyy siellä kaapin perällä vielä jonkin aikaa synnytyksen jälkeen.

   Poista
 2. Ensinnäkin ihan tuhannesti onnea. Tuli ihan muikea olo, että en muista olenko edes näin ihanaa asiaa onnitellut. Joten Onnea Onnea ja vielä kerran Onnea =D

  Itse kuljin H&M vaatteissa koko raskaus ajan ja imetyspaidatkin tasin ostaa henkkikseltä. Olin tosi tyytyväinen juuri heidän farkkuihinsa ja muutenkin paidat istuivat hyvin. Minulla tuli raskaus näkyviin jo viikolla 7, ihan huisin aikaisin, joten viikosta 8 taisin hakea ekat mamma farkut. Käytin pitkään raskauden jälkeen henkkamaukan äitiys verkkareita. Mulla jäi sinänäs kaikki synnytyskilot ns. laitokselle, että vanhoihin vaatteisiin olisin mahtunut melkeimpä heti, mutta paikat olivat niin kipeät että mamma housuissa oli paljon mukavampi viilettää.

  Käytätkö muuten mitään tukivyötä? Itsellä se helpotti hieman oloa, kun raskaus oli puolessa välissä.

  Nyt alesta kannattaa haalia mammavaatteita =) Kyllä niitä tarvitsee vielä synntyksen jälkeenkin =D

  Olin eilen juuri ystäväni kanssa vauvanvaateostoksilla. Hänellä syyskuussa laskettu aika. Kyllä tässä itsekkin jo hieman seuraavasta haaveilee, mutta pakko palata hetkeksi työelämään, jotta saan taloudellisen tilanteen tasattua. Olen nyt ollut kotona 2,5 vuotta ja ihanaa on ollut =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! :)

   Mä olen tosiaan ollut niihin H&M:n farkkuihin kans supertyytyväinen ja varmaan ostan vielä toiset mokomat, kerta niissä varmaan joutuu hengailemaan vielä varsin pitkään. Noissa farkuissa hinta/laatu-suhde on mun mielestä tosi hyvä, mutta paidat tuntuu olevan laadultaan vähän mitä on. Kävin nyt kuitenkin sun innoittamana tutkimassa Hennesin verkkokaupan tän hetkistä tarjontaa ja tilasinkin muutaman puuvillaisen ÄITIYSpaidan kun molemmat Oilin kanssa annoitte ymmärtää, että ilman en taida kuitenkaan tulla toimeen :)

   Ja tukivyötarjontaakin ehdin muuten jo vinkistäsi tutkimaan, koska tosiaan sellaista en vielä ole käyttänyt enkä edes omista. Sekin voisi olla hyvä hankkia mielummin nyt hyvissä ajoin, jotta pääsee enemmänkin käyttöön :) Äsken koiran kanssa lenkkeillessä tuli mieleen että siitä varmasti olisi jo apua.

   Kiitos vinkeistä! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!