sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Parvekkeen kesä-look

Lupailin tarkempaa selvitystä parvekkeesta kunhan se olisi saatu lopulliseen kesäkuntoonsa. Noh, kaverilta saatu tomaatintaimi odottaa kyllä vielä siirtoa maitopurkista suurempaan ruukkuun ja kasvupöydässäkin on tyhjä paikka parille yrtille, mutta muuten parveke on nyt puolestani valmis kesään.Hay:n Hee-tuolit ovat osoittautuneet nappivalinnoiksi parvekkeelle. Heitin niille vielä tyynyt, jotka saivat edulliset päälliset H&M Home:sta. Pöydän virkaa saa toimittaa Ikean jakkara - ehkä jopa koko kesän, ellei täydellinen pieni pöytä tule jossain vastaan.
Biolanilta tilattu kasvupöytä on sekin osoittautunut todella hyväksi hankinnaksi, eikä yrttien kasvatus voisi olla enää paljon helpompaa. Laatikon sisään ostettiin Biolanin Yrttimaa-multasäkki, johon kasvit istutettiin suoraan. Ja koska kesällä tulee oltua myös pois kotoa, pitää multasäkin alle sijoitettu kasteluallas mullan kosteana ainakin viikon, jopa pidempäänkin, eli kasvien pitäisi säilyä hengissä myös lomamatkan ajan.
Kukat päätinkin osittain reissua ajatellen jättää sitten lopulta minimiin, koska mitään taetta niiden hengissä pysymiseen ei kuumalla ja aurinkoisella parvekkeella ole. Pelargonien, orvokkien ja muraattien kaveriksi hankin siis enää vain krassin, joka saa puolestani vapaasti alkaa kiipeilemään metallihyllyä vasten.

Kyllä nyt viihtyy. Vielä kun saataisiin monia aurinkoisia päiviä!

4 kommenttia :

 1. Ihanalta näyttää. Hay-tuoli on hieno! Nautinnollista kesää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja! Tuolit oli kyllä hyvä ostos ja talveksi ne nostaa mielellään ihan sisällekin asti :) Ihanata kesää myös sinulle!

   Poista
 2. Havaitsin "hieman" paremmalta näyttävän hortensian kuin meifän yksilö. Se raukka otyi kuin ottikin suorasta auringonpaisteesta itseensä. Nyt kun oon muistanut pitää sitä partsin lattialla pöydän tai pyykkitelineen alla (:D) varjossa paahteiset ajat, alkaa tilanne näyttää taas paremmalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika ahkerasti tuota saa kyllä olla kastelemassa! Piti hankkia osittain siksi myös kastelukannu parvekkeelle :D Mutta hyvältä näyttää...vielä!

   Poista

Kiitos kun kommentoit!