keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Alelöytöjä vauvalle

Pistetään lastenvaatekauppoihin juuri alennusmyyntien alla tulevan lapsensa sukupuolen selville saanut tuleva äiti ja lisätään joukkoon melkoisesti ensikertalaisen innostusta. Tiedätte ehkä loput, mutta kerronpa silti...Esikoisen ollessa kyseessä olen mielestäni jopa oikeutettu innostumaan, joten antaa mennä jos halvalla saa, ajattelin, kun astelin ensin Stockmannin lastenvaateosastolle heti alen ensimmäisenä päivänä. Koska tarjolla on mitä ihanampia pikkuvaatteita, eikä esikoistaan odotteleva äiti vielä ole edes välttämättä ihan kärryillä siitä mikä oikeasti on käytännöllistä pikkuihmisellä, olen yrittänyt pitää alennusmyynneissä pyöriessäni mielessä muutaman säännön: osta käytännöllisiä ja mahdollisimman laadukkaita vaatteita järkevällä alennuksella ja sellaista, mistä olisit valmis maksamaan myös normaalin hinnan.

Toisin sanoen olen yrittänyt katsella väreiltään melko neutraaleja, pienelle helposti puettavia vaatteita lähinnä kokohaarukassa 50-68. Lyhythihaiset kesävaatteet olen jättänyt hyllylle ja valkkaillut vaatteita, jotka sopivat alkutalveen. Ja niinkin edullisina kun olen vauvanvaatteita aina pitänyt, minulle tuli yllätyksenä, että niihinpäs saakin helposti kulutettua melkoisen summan rahaa - jopa alennuksien jälkeenkin!Sieltä Stockalta poimin sitten taannoin mukaan pitkän harkinnan jälkeen bodyn ja puolipotkarit reilun 3 euron kappalehintaan ja kevättä ajatellen hieman reilummassa koossa puuvillaisen neuletakin ja Benettonin collegepuvun. Polarn O. Pyretin alessa harjoittelin itsehiltää jo ihan tosissaan ja lopulta päädyin hankkimaan muutaman kivan perusvaatteen ihan alkuajoille sekä jo aiemmin katselemani söpön peiton. Toki muualtakin on satunnaisia löytöjä tehty.

Fiksuna mutsina en tietenkään ole unohtanut ulkovaatteitakaan ihan kokonaan, sillä kesän alesta löytyy hyvää vaatetta myös syksyä ja talvea silmällä pitäen! Niinpä tilasin sitten Reiman verkkokaupasta 30% alella väliasuksi tulevaan kaukalopussiin harmaan fleece-haalarin (ja tietysti samaa sarjaa olevat lapaset), jonka laskeskelin mahtuvan kaverille hyvällä tuurilla ainakin helmikuulle saakka - lopputalvesta saattaisi äitiyspakkauksen ulkohaalarikin olla jo sitten tarvittaessa sopiva.Vaikka bebellä alkaa olemaan vaatetta jo ihan kiitettävästi, olisi hankintalistalla vielä ainakin vastasyntyneelle sopivia kietaisubodyja sekä alaosia. Näitä ajattelin katsoa lyhyen käyttöikänsä takia edullisesti kirppareilta ja toki vaatteita saadaan varmaan myös tutuilta sekä tietysti äitiyspakkauksesta. Mikä sitten on sopiva määrä vaatetta pienelle nopeasti kasvavalle, riippuu varmasti vanhempien pesukoneen käytön aktiivisuudesta, mutta veikkaan, että lokakuuhun mennessä meillä on kyllä vaatetta tätä vauhtia ihan tarpeeksi. Kohtahan ne syksyn mallistotkin ilmestyvät kauppoihin...

P.S. Kuvissa vilahtava viime vuoden äitiyspakkauksen siili-makuupussi on eilinen kympin löytö Finlaysonin varastomyynnistä. Pakkohan sekin oli napata mukaan, vaikka Aappa-pussi onkin oman pakkauksen mukana tulossa...Kuka tarvii kahta, en tiedä, mutta meilläpä nyt varmuuden vuoksi on! :D

2 kommenttia :

  1. Vauvanvaatteet on kyllä musta edelleen hankalia. Ensin pitäis tietää, tuleeko sieltä iso vai pieni tyyppi ja sitten meediona sanoa, miten nopeasti se kasvaa. Tää on nyt kerryttänyt painoa jo kaks kiloa alimpaan lukemaan nähden, mikä on aika hyvä suoritus reippaassa viidessä viikossa... Siis vaatteita jää pieneksi mahotonta tahtia. Toisaalta taas ei. myöskään huvita pestä vajaita koneellisia, joten vaatteita ois hyvä olla jonkin verran reilummin. Väkisinkin käyttökertoja tulee pahimmillaan vain muutamia, vaikka miten yrittäisi. Lisää tähän vielä törkeesti heittelevät kokoluokitukset niin ensikertalainen on etenkin ennenvauvan tuloa ihan pihalla :) Pari äitiyspakkauksen 50-senttistä juttua menee edelleen, kun taas jotkut koon 62 vaatteet on jo auttamattomasti pieniä. Mut onhan noita ihanaa ostella :) Oot löytänyt tosi kivoja juttuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo eri merkkien koot muuten tosiaan vaihtelee todella paljon! Vaatteiden lajittelu kaappiin kokolapun mukaan pitää varmaan unohtaa ja luottaa ihan omiin silmiinsä, ettei tule yllätyksiä "isompia" vaatteita käytöönottaessa, kun eivät kaikki mahdukaan enää päälle. Netistä luinkin, että äitiyspakkauksen vaatteet ovat kooltaan reiluja ja esim. Lindexin vaatteet sitten taas taisivat olla vähän normaalia pienempiä. Ja tosiaan kun tyypin koosta ei ole vielä mitään hajua on paha sanoa miten paljon niitä ihan pienimpiä vaatteita tarvitsee. Hirveästi ei niitä huvittaisi hamstrata, mielummin ehkä hukutan pojan sitten vaatteisiin joissa on aavistus kasvun varaa :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit!