torstai 24. huhtikuuta 2014

Kuvaterveiset Tukholmasta

Lähdetäänpä hetkeksi Tukholmaan...


Jos meininki ja ajan tuhlaaminen ruotsinlaivalla ei enää jaksa kiinnostaa, suosittelen lentämistä Tukholmaan. Se on vähän kuin hyppäisit aikakoneeseen; astut koneeseen ja olet samaan aikaan perillä!

Ekana Tukholmassa tulevat tietysti mieleen kaupat, sillä tarjonta on jonkin verran Helsinkiä parempi. Omalla ostoslistalla ei ollut mitään sen kummempaa, mutta Massimo Duttiin oli päästävä ja myös PUB-tavaratalon (meidän hotellin sijainti kyseisen tavaratalon yläkerrassa oli aika loistava) sisustus- ja tilpehööriosastot ovat aina käymisen arvoisia. Tukholman keskusta noin muuten on ehkä aavistuksen ankea, joten kun pakolliset kaupat on kierretty, kannattaakin suosiolla suunnata vanhaankaupunkiin.

Fikapaus jossakin kivassa kahvilassa kuuluuu tietysti Tukholmassa vierailevan must do -listalle. Kahvin kanssa nautitaan mikäs muu kuin kanelipulla, jonka voimin jaksaakin viettää iltapäivän vaikkapa Skansenilla!

Jos aikaa oikeasti on, suosittelen ihan tosissaan hyppäämään vanhaan kolisevaan raitiovaunuun ja matkaamaan Djurgårdeniin. Matkalla voi ihailla kauniita vanhoja taloja ja perillä poiketa vaikkapa huvipuistoon tai sinne Skanseniin, kuten me teimme.

Minulle Skansen oli ihan uusi tuttavuus ja tykkäsin kovasti tuosta Korkeasaaren ja Seurasaaren yhdistelmästä. Pari tuntia puistossa kului nopeasti ja koko iltapäivän kruunasivat yhdessä puiston ravintoloista...tittidiii...lihapullat ja puolukkahillo!
Kaiken kaikkiaan oikein mukava reissu ja tekemistä olisi varmasti keksitty useammallekin päivälle, mutta matkakohteenahan Tukholma on juuri siitä kiva, että sinne on helppo mennä uudestaan kun tavallinen viikonloppukin riittää. Kotiin suosittelen ostamaan ainakin yhden pussin Polly bilar -karkkeja.

2 kommenttia :

  1. Näyttääpä kivalta! Olen viimeksi tainnut olla Tukholmassa 9-vuotiaana, joten jännää kuulla ja nähdä vähän, minkälaisesta kaupungista on kyse. Voi olla, että sinne päätyy vihdoin itsekin tutkimaan menomestoja, hyvin myit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä tulee liian usein vaan matkustettua jonnekin kauas, niin jää huomaamatta, että lähelläkin on ihan mielenkiintoisia paikkoja :) Omat kokemukset Tukhomasta oli tätä ennen niitä "6 tuntia maissa ja takas laivalle" - pikavierailuja, joten aika vieraaksi on kaupunki jäänyt ihan keskustaa lukuunottamatta.

      Poista

Kiitos kun kommentoit!