sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Perusvillasukat

Neulomisjutut ovat viimeaikoina vähän jääneet. Pakkaset pakottivat kuitenkin käyttämään villasukkia päivittäin ja yhtäkkiä huomasin tarvitsevani nopeasti uuden parin. Oli tartuttava puikkoihin ja tikuteltava äkkiä sukat. Semmoset ihan tavalliset vaan.

Ja tiedättekö mikä on mukavaa? Se, kun on tehnyt niin monta perusvillasukkaa, että se ei enää olekaan niin kovin vaikeaa. Se, kun kantapään kavennukset onnistuvat niin, että on pakko hetkeksi pysähtyä ihailemaan täydellistä kantapäätä. Se, kun neuleen pinta on tasainen ja sukista tulee just sopivan kokoiset.Ja se, kun tiedän, että jos tarvitsen hyvät perussukat, ne syntyvät 7 veljeksestä, 48 silmukalla 2,5 puikoilla. Noudatan siis lankakerän vyötteen ohjetta, mutta puikot vaihdan pienempiin tarpeeksi napakan lopputuloksen takia. Sukat kuitenkin aina löystyvät käytössä.

Sukat pääteltyäni tein samalla loppuun jo joulusta asti tupsua ja lankojen päättelyä odottaneen harmaan kohoneulepipon. Tästä on hyvä siirtyä eteenpäin kohti uusia haasteita, joissa on ainakin keltaista, farkunsinistä ja vähän tuota turvallista harmaatakin...2 kommenttia :

  1. Mä aloin just (tai oon alkanut jo monta kertaa ja purannut) neulomaan sukkia. Viime kerrasta on vuosia. Teen 7 veljeksestä ja 3,5 puikoilla. Silmukoita on melkoisesti, kun tarkoitus on tehdä pitkävartiset. Katsotaan, mitä tulee ja milloin. Se on ihanaa, kun neulominen luistaa ja siihen voi luottaa joutumatta purkamaan. Sukkia tarvis aina ja monenlaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin meni alussa purkamiseks ja nimenomaan kantapää tuotti ne suurimmat vaikeudet. Ensimmäisistä sukista tuli myös mun käsialalla aika valtavat niin oli pakko ottaa pienemmät puikot kehiin :D Mutta sitten kun sen ekan parin saa tehtyä niin seuraava onkin sitten jo paljon helpompi :) Ja villasukkia ei ole kyllä koskaan liikaa, joten jos ei mitään muuta neulottavaa keksi niin sukat on aika varma valinta.

      Poista

Kiitos kun kommentoit!