maanantai 18. marraskuuta 2013

Angorainen beanie

Syksyn toka pipo on jo esitelty, mutta ensimmäinen sai alkunsa kun ihastuin malliin nähtyäni sen Kalastajan vaimon blogissa. Langaksi valkkasin myös Rowanin Angora Hazen, mutta mukavuudenhaluisena tuunasin kuitenkin ohjetta sen verran, että välttääkseni nurjat silmukat neuloin omani suljettuna neuleena.Tätä varten tarvitset vain yhden 25 gramman(!) kerän Rowanin Angora Haze -lankaa ja 4mm pyöröpuikot. Omasta kerästäni jäi vielä jopa hieman käyttämättä, joten voitte uskoa, että tämä on ihan unelmankevyt päässä.

Ohje on yksinkertaisuudessaan seuraava:

Luo 90 silmukkaa ja neulo oikeaa suljettuna neuleena, kunnes työn korkeus on noin 23cm. Aloita kavennukset: neulo ensimmäisellä kerroksella joka 10. silmukka oikein yhteen ja sen jälkeen välikerros ilman kavennuksia.  Neulo sitten joka 9. silmukka yhteen ja tee taas välikerros ilman kavennuksia. Sitten joka 8. silmukka yhteen jne. Itse kaventelin tällä tavoin (ja lopussa vähän miten sattui) niin kauan, kunnes jäljellä oli enää ehkä 12 silmukkaa, jolloin vedin langan loppujen silmukoiden läpi ja beanie oli päättelyä vaille valmis.

Kiva idea vaikka joululahjaksi, kun yhden pipon hintakaan ei päätä huimaa - oma keräni maksoi FiinaNeuleessa 8,90 euroa.


8 kommenttia :

 1. Voi kun osaisikin :D Ihana pipo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ella nyt vaan opettelemaan, ei oo vaikeeta! :)

   Poista
 2. Mä oon jäänyt totaalisen koukkuun noihin pörröpipoihin tänä syksynä. Tosi kaunis tuo sinun tekemäsi, taidanpa itsekin kokeilla seuraavaksi violettia väriä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on varmaan pakko tehdä tuo kans vielä toisen värisenä, löytyy meinaan sen verran kivoissa väreissä tuota angora hazea :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitti! Seuraavasta teen vielä ihanamman :D

   Poista
 4. Heippa, päädyin samaan ratkaisuun ja tein pipon pyöröpuikoilla. Nyt olisi kavennusten aika, ja mietin, miten ne olisi järkevintä toteuttaa. Sukkapuikoilla tietysti, mutta miten. Alkuperäisessä ohjeessa neuvotaan kaventamaan ensin viidellä kierroksella kierroksen ensimmäinen silmukka, mistä jää hassuhko jälki, jollei myssyssä muuten ole saumaa. Eniten kuitenkin mietityttää pipon yläosa. Kokeilin jo kertaalleen vetää loput silmukat suppuun, mutta tämä tietysti muuttaa hieman myssyn mallia. Olisi kiva kuulla, millaiseen ratkaisuun päädyit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Klaara! No minä päädyin siihen, että kavensin ensin ensimmäisellä kavennuskierroksella joka 10. silmukka oikein yhteen ja sen jälkeen neuloin yhden välikerroksen ilman kavennuksia. Sitten joka 9. silmukka yhteen ja taas välikerros ilman kavennuksia. Sitten joka 8. silmukka yhteen ja välikerros, sitten joka 7. silmukka yhteen ja välikerros jne. Tällä kaavalla toisto kunnes jäljellä oli reilu 10 silmukka nin vedin langan silmukoiden läpi ja päättelin niin ainakaan mulla ei jäänyt ihan hölmön näköiseksi. Mutta jos ja kun teen seuraavan tällaisen beanien, niin neulon kyllä itse ehkä sittenkin pipon 1-2cm korkeammaksi (eli korkeus n. 24-25cm ja aloitan sitten vasta kavennukset) koska nyt omani jäi ehkä aavistuksen liian "matalaksi" omaan makuuni.

   Poista

Kiitos kun kommentoit!