tiistai 29. lokakuuta 2013

Uusi sohva koirakotiin - osa kaksi

Kurkataanpa sateisen ja pimeän illan kunniaksi ihan pikkuisen olohuoneeseen, jonne joskus on todistetusti päässyt luonnonvalokin...

Kirjoittelin kesällä uudesta sohvasta, jonka tilasimme suoraan tänne uuteen kotiin. Haussa oli sohva, joka kestäisi myös talouden karvaotuksen, sillä olin enemmän kuin kyllästynyt käymään sohvaa läpi vaateharjalla useita kertoja viikossa.


Vanha sohva sai hyvän kodin toisaalta ja me ollaan oltu enemmän kuin tyytyväisiä uuteen. Toki vaaleat koirankarvat tummanharmaasta sohvasta näkyvät, mutta kangas tuntuu keräävän niitä vähemmän kuin vanha.

Listailin sohva-kirjoituksessani vinkkejä koiratalouteen sohvaa hankkivalle, mutta yksi merkittävä juttu jäi listalta puuttumaan. Me päätettiin nimittäin muuttaessa käyttää uuden paikan ja sohvan antama tilaisuus hyväksemme ja otettiin käyttöön ehdoton "ei koiria sohvalle" -kielto. Laaban osasi jo entuudestaan alas-käskyn, joten opettaminen kävi yllättävän helposti; jo pari kertaa sohvalla käytyään koira alkoi ymmärtää sen olevan tässä kodissa kiellettyä. Ratkaisuun ovat tähän asti olleet tyytyväisiä kaikki muut paitsi Laaban, mutta hänetpä saa onneksi onnelliseksi ihan vaan kun laskeutuu välillä sohvalta lattialle leikkimään.

Fiksu olisi kieltänyt samaan syyssyyn myös sängyn, mutta ei me nyt ihan niin julmia viitsitty olla...

4 kommenttia :

 1. Meillä ei saa koirat olla sohvalla, mutta kissanretaleet sen sijaan pötköttää siellä ketarat oikosenaan. Aiemmin meillä oli sohva, joka tuntui suorastaan imevän kaikkien ohikulkevienkin koirien karvat itseensä ja sitten niitä sai nyppiä melkein pinsettien kanssa välillä irti.. :)

  Mutta nyt on uusi sohva ja ai että kuinka kivasti se "toimiikaan" eläinperheessä! Karvat vain jäävät pinnalle "lillumaan" joten kevyesti vain imurilla ja humpsis! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama homma oli meidän vanhassa sohvassa, tuntui ettei kaikkia karvoja saa mitenkään pois. Käytössä kyllä selvästi huomaa, että kangas on nyt laadukkaampi ja tietysti se, että se on myös pinnaltaan tasaisempikuin vanha, auttaa siihen, että ne vähäisetkin karvat lähtee nyt pois tosi helposti :)

   Kävin vähän kurkkaamassa blogiasi ja ihana minieläintarha sulla siellä :)

   Poista
 2. Mä haaveilen valkoisesta kangassohvasta, mutta sehän ois sulaa hulluutta. Meillä saa koirat olla sohvalla, vaikka se tietenkin näin kura-aikaan tarkoittaa, että sohva on täynnä hiekanmurusia. On ihan uskomatonta, miten paljon noi kaksi pitkäturkkia kantaa sitä sisään mukanaan. Mut joka tapauksessa musta on oikeastaan kiva, kun sohvalla pötköttelee koira vieressä, sisustuksellisesti se ei kyllä ole viisas ratkaisu.:) Kivaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin tehtiin tämä päätös vaan järkisyistä, kyllähän se oikeesti kiva on kun koirakin pääsee viereen :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!