sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Sukkaa pukkaa


Neulomiseen pätee sama juttu kuin muihinkin asioihin; jatkuva mukavuusalueella hengailu ei vaan pidemmän päälle kehitä omia taitoja. Hyppäsin viikko sitten omalle neulomisen epämukavuusalueelleni ja aloitin elämäni kolmannet villasukat. Ensimmäiset neuloin ala-asteen käsityötunnilla ja vihasin hommaa niin paljon, että valmiit sukat haudattiin päättelemättöminä kaapin perälle. Vanhempana olen päässyt onneksi yli neulomistraumoistani ja annoin villasukillekin toisen mahdollisuuden muutamia vuosia sitten - joululahjasukkia taisin neuloa lopulta vielä joulupäivänäkin ja päätin keskittyä jatkossa vain lapasiin ja pipoihin.

Eilen valmistui kolmas villasukkaparini ja kuinka nopeasti! Yhden sukan suihkii viikonloppuna menemään päivässä ja kantapääkin alkaa toisen sukan kohdalla sujua, kun ensin harjoittelee ensimmäisellä, ehkä vähän purkaakin ja tekee uudestaan.

Epämukavuusalueeni muuttuikin mukavuusalueeksi. Suunnitelmissa on lisää villasukkia, joita onneksi ei voi olla liikaa. Ensimmäisestä parista viisastuneena neulon seuraavan puolet pienemmillä puikoilla, mikä tuo taas hommaan hieman uutta haastetta.

2 kommenttia :

  1. Neulominen on niin koukuttavaa.:) Mä en ole uskaltanut kokeilla vielä villasukkia, kun peukalotkin tuottaa hieman tuskaa. Kaulaliinat on kivoja, niissä ei ole hankalia liitoskohtia tai käännöksiä.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän vielä treeniä niin kohta sujuu jo sukkakin :)

      Poista

Kiitos kun kommentoit!