keskiviikko 16. lokakuuta 2013

KotivaraKeskiviikon kunniaksi leivottiin sämpylöitä. No, oikeastaan ajatus lähti siitä, että kaupan leipähyllylle kävellessä muistin ruokakaapissa vanhenevan avaamattoman paketin sämpyläjauhoja, joka joskus leivontapuuskassa tuli hankittua. Kaappien lähempi tutkiminen johti myös siihen, että mannaryynit päätyivät lautaselle mehukeiton kanssa. Eikä ollut muuten huono vaihtoehto, mannapuuro on ihan suotta liian unohdettu ruoka!

Ruokakaapissa on toki oltava tietty perusvarasto ja meillä se on yleensä varsin hyvä. Tykkään, että tiettyjä juttuja on vaan aina oltava kaapissa saatavilla - koskaan ei tiedä millon tekee mieli leipoa sämpylöitä. Harmi vaan, että se kaapin sisältö on liian helppo unohtaa ja monet tuotteet muistaa löytää vasta kun parasta ennen -päivämäärästä on useita kuukausia. Meidän hieman ongelmallisen malliset kaapit ei yhtään paranna tätä ongelmaa, joten lähiaikoina pitäisi varmaan käydä ne läpi kunnon inventaarion merkeissä ja organisoida koko homma uusiksi. Tiedättehän, aina samalle hyllylle riisit ja pastat, jauhot ja hiutaleet, säilykkeet ja niin edelleen. Ja herkut tietysti mahdollisimman ylös!

Ja sämpyläjauhoja, niitä meiltä löytyy kyllä jatkossakin, koska en muistanukaan miten hyviä vastapaistetut sämpylät onkaan ja miten helppo ne on tehdä!

7 kommenttia :

 1. Oi nam, itse tehdyt sämpylät on ihan parhaita! Mäkin toivoisin, että meillä olisi keittiönkaapit järjestyksessä, mutta ei ne vain jotenkin pysy ojennuksessa.:)

  VastaaPoista
 2. Oi nam, itse tehdyt sämpylät on ihan parhaita! Mäkin toivoisin, että meillä olisi keittiönkaapit järjestyksessä, mutta ei ne vain jotenkin pysy ojennuksessa.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäis vaan muista siivota keittiönkaapitkin säännöllisesti. Ja kun sais kaiken nätisti purkkeihin sun muihin, että näkisi yhdellä silmäyksellä mitä kaapista löytyy, niin se vasta kiva oliskin :)

   Poista
 3. ...keksinpäs juuri blogiisi tutustuessa, mitä teen sunnuntaina iltapalaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva kun kävit ja mukava kuulla, että vierailusta oli hyötyäkin! :) Jäin miettimään, päätitkö tehdä sämpylöitä vai ehkä mannapuuroa...tai kenties molempia?

   Poista
  2. hups. oleellinen jäi kertomatta.... :D. Sämpylöitä siis :)

   Poista
  3. Hehee :D Tervetuloa lukijaksi myös samalla!

   Poista

Kiitos kun kommentoit!