tiistai 3. syyskuuta 2013

Kun makkarin seinä Kalklitir-kalkkimaalin kohtasi

Kuten viimeviikolla kirjoittelinkin, päätettiin makkarin seinä maalata Kalklitir-kalkkimaalilla. Urakka aloitettiin lauantaina, jolloin seinä maalattiin pariin kertaan ja viimeisteltiin vielä kolmannella maalikerroksella sunnuntaina.

Homma on aika simppeli: jauhe sekoitetaan 1,7 litraan vettä, sekoitetaan ja suditaan maali isolla pensselillä seinään. Ohjeen mukaan kaksi kerrosta riittää, mutta meidän seinä oli kyllä kahden kerroksen jälkeen väriltään niin epätasainen, että vaati vielä kolmannenkin jotta lopputulokseen oltiin tyytyväisiä. Yhden seinän maalaukseen meni aikaa noin 20 minuuttia ja maalin kuivuminen kestää huoneesta riippuen noin 2-6 tuntia.

Varoituksena sanottakoon, että vastamaalattu seinä voi ensin näyttää kauhealta, mutta epätoivoon ei kannata vaipua ennen kuin se on kokonaan kuivunut. Toisen maalikerroksen levityksen jälkeen meidän seinä näytti tältä:


Ja lopputulos kolmen maalikerroksen jälkeen onkin sitten tämä:


Onneksi alunperin valittua Winter primo -sävyä ei ostohetkellä ollut Nougatissa, tuo Winter secco on nimittäin just passeli eikä yhtään liian tumma kuten pelkäsin. Aluksi en ollut yhtään varma tykkäsinkö seinästä ollenkaan, mutta pari päivää sitä tuijoteltuani oon tullut siihen tulokseen, että se on just sopivasti eläväinen ja betonimaisuus tuo hieman rouheutta muuten vähän tylsään makkariin.


Lisätietoa Kalklitir-kalkkimaalista löytyy täältä ja videotutoriaali täältä

6 kommenttia :

 1. Joo, kivalta näyttää :) Ehkä minäkin rohkenen maalaamaan makkarin seinän :) Tämä sävy taitaa olla tummempi, kuin winter primo? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo valittiin Winter secco joka on tosiaan jonkin verran primoa tummempi, mutta valon osuessa seinään ei ole mun mielestä yhtään liian tumma :)

   Poista
 2. Hienolta näyttää, eikä näytä yhtään liian tummalta. Mun mielestä makkari saakin olla melko tummasävyinen, ehkä joku toooosi tumma menee sitte jo yli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika samoilla linjoilla olen sun kanssa ja kun muut seinät tulee kuitenkin valkoisella niin tuosta yhtään vaaleampi sävy ois ollu ehkä vähän turhan pliisu.

   Poista
 3. Ja seinä näyttää myös hienolta.:) Noi tikkaat on ihanat!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!