maanantai 30. syyskuuta 2013

Helppo tuubihuiviViime maanantaina aloitettu tuubihuivi valmistui muutamassa illassa ja on vielä kaiken lisäksi helppo tehdä! Itse käytin seiskan pyöröpuikkoja ja lankana pehmoista Adriafil Llamaa (2x100g). Tässä ohje, mikäli joku innostuu:

Luo pyöröpuikoille noin 180 silmukkaa (huom. parillinen määrä). Neulo suljettuna neuleena ensimmäinen kerros kaikki oikein ja toinen kerros yksi oikein yksi nurin. Toista näitä niin kauan kunnes huivi on mielestäsi sopivan korkea - omani on noin 26cm ja siihen meni just eikä melkein kaksi vyyhtiä. Päättele, mutta tarkkaile samalla ettei päätösreunasta tule liian kireä.

Yksinkertaisen huivin juju on se, että pinta on kummaltakin puolelta melko erilainen ja puolta voi vaihdella käytössä fiiliksen mukaan. Sen verran kivannäköinen ja helppo neuloa, että näitä on valmistunut jo kaksi. Viime vuonna tekemäni raidallisen Markus tosin ehti jo kähveltämään omaan käyttöönsä.


19 kommenttia :

 1. Tuli just tilaukseen tää ohje! Aloitin virkkaamalla tekemään tuubihuivia, mutta koira sai sen jostain käsiinsä ja alkutekijöihinsä se meni. En muutenkaan tykännyt tuosta virkattuna, seuraavaksi kokeilen tällä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei jee kiva että ohje tulee tarpeeseen! Tule sitten kertomaan tuliko hyvä ja toivotaan, ettei koira nappaa tätäkin kappaletta :)

   Poista
 2. Olen vasta aloittelija ja ohjeesi kuulosti tosi kivalta, joten onkin pakko kysyä pystyyköhän tätä tehä Pierre Cavallo langasta? :)
  Sen puikon suositus on 6 ja kerässä on 50g eli 65metriä.
  Tiheyttä siinä ei ole mainittu.
  Mietin kannattaisikohan tohon laittaa siis 200 silmukkaa kun se on vähän ohuempaa lankaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Varmasti tuokin lanka sopii hyvin, mutta kannattaa melkein neuloa pieni mallitilkku josta voit tarkistaa kuinka monta silmukoita on vaikka 10cm:llä. Sitten vaan mietit kuinka ison ympärysmitan haluat huiville ja lasket montako silmukkaa sitä varten tarvitaan :) Itse muuten olen käytössä huomannut että huivi on venähtänyt aika paljon eli vähempikin silmukkamäärä olisi omassa huivissani riittänyt - sen sijaan korkeutta olisi voinut sittenkin olla aavistus enemmän :) Toivottavasti tämä auttoi.

   Poista
 3. Hei! Näyttää tosi kauniilta ja mukavan helpolta ohjeelta. Onko tämä huivi sellainen, että se menee yhden kerran kaulan ympäri vai kaksi? t.Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Kaisa! Mulla meni kaks kertaa löysästi kaulan ympäri, mutta käytössä huivi viruu ja nyt menee kolme kertaa :D Eli jos tekisin tämän uusiksi niin vähentäisin varmaan jonkin verran silmukoita tuosta ympärysmitasta.

   Poista
 4. Hei! Saako tuon tehtyä seitsemällä veljeksellä? Kiitos jos vastaisit! Ajattelin tehdä valkoisen:) kuinka monta riviä sitä suunnilleen tulee siihen 26cm leveyteen?
  Ei muuta kuin pyöröpuikko kaupoille ja ostamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Hmmm...7 veljestä voi olla hieman liian ohut tuohon. Sen tiheys on 18 silmukkaa 10cm:llä kun tuossa mun käyttämässä oli 11 silmukkaa. Tai ite tykkään, että tuo on kivemman näkönen kun neuloo hieman isommilla puikoilla (käytin seiskan pyöröpuikkoja) ja paksummalla langalla :)

   Jos haluat käyttää Novitan lankoja niin esim. Hile-lanka on paksuudeltaan (12s 10cm:llä) aika lähellä tuota mun käyttämää ja neulotaan myös 7 puikoilla :)

   Poista
  2. Minkä hintaista se Hile-lanka on?

   Poista
  3. Oisko se jotain 5-6 euroa vähän kaupasta riippuen ja Novitan verkkokaupassa ilmeisesti tarjouksessa 4,5€ marraskuun ajan :)

   Poista
 5. Kuinka paljon maksaa yksi vyyhti vai voiko sen tehdä tavallisista lankakeristä?
  T:lankahirmu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo mun käyttämä Adriafil Llama makso muistaakseni 12-13 euroa/vyyhti, mutta voit käyttää hyvin mitätahansa muutakin lankaa kunhan se ei ole ihan kamalan ohutta :)

   Poista
 6. Moikka!Neulotaanko ensimmäinen kerros oikein ja sen jälkeen kaikki seuraavat kerrokset noin että yksi oikein toinen silmukka nurin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Ensimmäinen kerros neulotaan kaikki oikein, toinen kerros yksi oikein yksi nurin ja sitten toistetaan näitä kahta kerrosta niin, että kolmas kerros on taas kaikki oikein ja neljäs kerros yksi oikein yksi nurin jne. :)

   Poista
 7. Miten päättely tulee?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tein näin: http://teeitse.punomo.fi/cat/neulonta/tekniikka-ja-rakenne/paattaminen.html

   Poista
 8. "Aloittelija" täällä kirjoittelee :D Ostin tota novitan hile lankaa ja 8 pyöröpuikot(7 oli loppukaupasta) tuolla mainitsit et kannattais tehä vähemmillä silmukoilla ku venähtää käytössä ni minkä verran niitä sit kannattaa tehä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Hieman hankala sanoa montako silmukkaa kannattaa tehdä, koska sulla on nyt vähän isommat puikotkin eli lopputulos on varmaan (riippuu tietysti sun käsialasta) jo senkin takia hieman löysempi. Sinuna neuloisin ehkä pienen mallitilkun, jotta näät montako silmukkaa esim. 10 senttimetrillä on. Sitten lasket sen mukaan minkä mittaisen rinkulan huivista haluat, että kuinka monta silmukkaa kannattaa tehdä. :) Omastani vähentäisin nyt n. 20 silmukkaa, jos tekisin uudestaan.

   Kun huivi on valmistunut, kuulisin mielellään tuliko siitä hyvä, joten tule ihmeessä kertomaan jos vaan muistat :)

   Poista
 9. Hei!!! Olen tehnyt ohjeittesi mukaisia tuubihuiveja...no ny eräs immeinen haluaa 35cm leveän ja 150cm pitkän..montako silmukkaa sinä laittaisit?? Lanka on kutosen puikoille..käsialani on melko tarkkaan tasanen..tuo pituus (150cm) minua aatteluttaa..oonkohan hölmö

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!