keskiviikko 14. elokuuta 2013

Puh pah pelistä poisUusimmassa Deko-lehdessä oli hyvä pääkirjoitus luopumisesta. Muuton alla ollaan painiskeltu saman asian kanssa: mitä säilytetään ja mistä hankkiudutaan eroon.

Nuuskamuikkunenkinhan sen tietää, että "kaikki muuttuu vaikeaksi jos haluaa omistaa esineitä, kantaa niitä mukanaan ja pitää ominaan". Tiedostan itsekin varsin hyvin, että kaiken mistä en raaski luopua, joudun myös henkilökohtaisesti kantamaan mukanani uuteen asuntoon - osan jo ties monettako kertaa.

55 neliöön mahtuu melko paljon tavaraa, tarpeellista ja liian paljon myös sitä tarpeetonta, joten täällä onkin aloitettu luopumis-prosessi hyvissä ajoin, kuten ehkä onkin jo käynyt ilmi. Olen myynyt yrittänyt myydä tavaroitani kirpputorilla, kierrättänyt ja jäänyt koukkuun huuto.netiin - jokainen sitä käyttänyt tietänee tunteen kun itselle turha tavara kohoaa jopa uskomattomiin hintoihin ja sitten on vaan pakko keksiä lisää myytävää. Olenpa myös kironnut mielessäni meidän asunnon kaappitilan, jota on niin paljon, että aina on tilaa säilyttää vaivatta hieno paperikassikokoelma, vanhoja koulukirjoja tai kaikkea mikä vaan kertyy nurkkiin.

Nyt jo muutamista tavaroista luopumalla olen huomannut, että on se vaan vapauttavaa. Tuntuu toki hassulle hankkiutua eroon vanhasta, kun uuteen kotiin ostetaan myös jonkin verran uutta, mutta kaikki hankinnat ovat kuitenkin tällä kertaa tarkoin mietittyjä, kummallekin mieluisia, kestäviä ja meidän näköisiä. Ne tulevat hyvin varmasti olemaan käytössä vuosia - ehkä jopa loppuelämän.

Minimalistiksi minusta ei olisi, mutta kun edes hetkeksi pääsee nauttimaan avarammasta kodista, ei turhien ja harkitsemattomien hankintojen tekeminen enää ihan niin paljon kiehdokaan. Tällä viikolla aijon myös käydä vielä läpi sen paperikassikokoelman ja säästää vain muutaman hienoimman.

Ja miten korvapuusti liittyy tähän? Ei juuri mitenkään, se vaan on hyvää ja näitä aijon kotimatkalla ostaa Munkkiniemen Kanniston leipomosta uudestaankin - nyt kun vielä reilun viikon ajan siitä ohi pyöräilen.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!