sunnuntai 4. elokuuta 2013

Asuntomessut

Auton nokka käännettiin lauantaina jo aamupäivällä kohti Hyvinkäätä ja vietimme helteiset 3 tuntia asuntomessuilla.

Ei meitä niin ne itse talot kiinnostaneet, kun mitään ei olla rakentamassa eikä sen kummemmin remontoimassakaan, vaan lähdettiin messuille enemmänkin katselemaan sisustusideoita. Monet niistä olivatkin tuttuja sisutusblogeista ja -lehdistä, mutta kyllä sieltä jotain uuttakin löytyi.

Tässä osa mielestäni kivoimmista jutuista,  joilla voisi olla käyttistä myös meillä ja joista jotkut menevät varmasti ideasta toteutukseenkin saakka.
Ruokapöydän tuoleja yritin katsella vähän sillä silmällä ja Passiivitalo Lumikissa (kohde 15) kiinnitin huomion ruokapöydän kaveriksi valittuihin rottinkisiin tuoleihin, jotka kevensivät mukavasti tummaa pöytää. Yritin ehdottaa vastaavia meillekin, mutta idea harmillisesti tyrmättiin.


Pihoja ja terasseja ei hirveästi katseltu, mutta pihoista, joista monet monet olivat yllättävän pieniä, jäi mieleen vähän turhalle tuntuvat porealtaat, joita näytti olevan todella monen talon pihassa. ValmisJukka Trendon pihalta bongattiin kuitenkin jotain sopivaa myös meille kerrostaloasujille eli täydelliset Iskun kalusteet parvekkeelle.


Alueella ei tänä vuonna ollut yhtään kerros- tai rivitaloa eikä edes paritaloja vaan se koostui pelkästään 31 omakotitalosta. Kerrostaloasujana jäinkin vähän kaipaamaan ratkaisuja pieniin tiloihin - suurin osa taloista kun sijoittuu messusivujen mukaan 120 ja 150 asuinneliön kokoluokkaan. Kivahan tuolla on kuitenkin silti käydä ihastelemassa ja haaveilemassa pukeutumishuoneista sekä kodinhoitohuoneesta omalla sisäänkäynnillä. Omiksi suosikeiksi nousivat kierroksemme perusteella Talvipalatsi, Deko-Talo sekä Bassotalo Villa Avanti.

2 kommenttia :

 1. Nättejä kuvia olet ottanut! Joskus tuntuu vaan just siltä, että nuo asuntomessutalot ei ihan palvele kaikkia tavallisia ihmisiä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Reetta! :)

   Nimenomaan! Nytkin oli Hyvinkäällä unohdettu, että ei täälläpäin todellakaan kaikilla ole mahdollisuutta asua omakotitalossa. Mutta kiva siellä on käydä kattelemassa aina silloin kun lähellä sattuvat olemaan :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!