perjantai 5. heinäkuuta 2013

Vapaudesta ja pyöräilystä


Onpa hassua kun kotona ei ole ketään muuta kun minä. Vapauskin hämmentää; töiden jälkeen on pelkästään aikaa ja kaupassa piti päättää ihan itse mitä haluaa syödä (olen toki mukana päätöksenteossa silloinkin kun Markus on kotona). Lopulta tulin siihen tulokseen, että enpä mitään ihmeellisiä jaksa yksikseni edes kokkaillakaan, joten työpaikkaruokailun lisäksi oon tyytynyt lähinnä tomaatti-basilika-mozzarella-salaattiin, banaaneihin ja jukurttiin myslillä. Loman jälkeen olo on ollut aavistuksen turvonnut, joten pieni kevennys ruokavaliossa on ehkä ihan paikallaan, kun tuo liikkuminenkin on tässä vähän unohtunut...

Tosiaan, koska jalka on taas Suvi-illan jälkeen vaivannut, on juokseminen jäänyt toistaiseksi lähes kokonaan. Ilman Laabania en saanut itseäni eilen kävelyllekään, joten päätin, että tänään pyöräilen töihin. Ja niin mä sitten pyöräilinkin ja olipas kivaa! Takaisin tulin tänään kyllä bussilla, koska terassihommat kaverin kanssa venyivät yhdeksään, mutta aijon ehdottomasti pyrkiä pyöräilemään työmatkat edes muutamana päivänä viikossa loppukesän. Aikaa ei matkaan kulu hirveän paljon enempää kuin julkisillakaan ja työmatkapyöräilystä selviää myös hikoilematta, jos ei viiletä kovin lujaa. Itse otin kyllä vaihtovaatteet mukaan, vaikka reilu 10km taittuikin aika rennosti.

Pientä epävarmuutta tuli ajeluun lähempänä keskustaa, kun en ollut tajunnut tarkistaa mistä se pyöräreitti sitten työpaikalle menikään. Mechelininkadulla ajelinkin vähän luvattomasti jalkakäytävällä, mutta nyt on reitti tarkastettu ulkoilukartasta ja painettu mieleen. Suosittelen lämpimästi reitin etukäteen tarkistamista muillekin keskustaan ensikertaa tai pitkän tauon jälkeen pyöräileville. Pääkaupunkiseudun ulkoilureitit ja pyörätiet näkee kätevästi ainakin pääkaupunkiseudun ulkoilukartasta.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!