maanantai 29. heinäkuuta 2013

Puistokirppiksellä

Leppävaarassa järjestettiin lauantaina puistokirppis, jonne kuka vaan sai mennä ilmaiseksi myymään, joten sen lisäksi että viikonloppuna syötiin, ehdittiin myös kirppistelemään.

Muuton takia meiltä löytyy jonkin verran ylimääräiseksi jäävää tavaraa ja käyttämättömiä vaatteitakin oli ehtinyt kertyä kassillinen, joten kirppis oli ihan kokeilun arvonen keino yrittää päästä niistä eroon ja saada vähän rahaakin. Napattiin siis Sonjan kanssa aamupalatarvikkeet mukaan ja lähdettiin jo hyvissäajoin varaamaan meille hyvää paikkaa Albergan Esplanadin hiekkakentältä

No ei me ihan rikastumaan päästy :D Mun neljän tunnin saldo oli vähän päälle 10 euroa eli sain myytyä muutamia vaatteita sekä pari valokuvakehystä ja peltipurkkia. Onneksi rahoiksi lyöminen ei nyt ollutkaan tossa se pääpointti, joten ei ihan hirveesti harmittanut jälkeenpäin.

Hyvä sää ja vähän huono ilmoittelu tapahtumasta ehkä verotti kävijöitä, kun myyjiä tuntui olevan enemmän kuin ostajia, ja selkeästi enemmän kysyntää olis ollu vaatteiden sijaan kaikella pikkusälällä. Tunnelma oli kuitenkin hyvä, sää suosi ja jäätelötarjoilukin pelasi, joten kaiken kaikkian oli oikein kiva kirppiskokemus.


Kirppiksistä yleisesti täytyy kyllä sanoa vielä sen verran, että vaikka en niitä usein harrastakaan tai oo muutenkaan mikään kirppis-asiantuntija, niin monilta tuntuu kirppareiden idea olevan vähän hukassa nykyään. Tavaroista pyydetää välillä ihan uskomattomia hintoja, koska ne on "vähän käytettyjä", "kuin uusia", niillä on ilmeisesti tunnearvoa tai jotain muuta.

Omasta mielestäni kirppareiden juttu on, että myyjä pääsee eroon turhasta tavarasta ja ostaja voi tehdä edullisia löytöjä, joita fiilistellä - eiks nii? Me myytiin omia vaatteitamme ihan pilkkahinnalla, koska haluttiin niistä vaan eroon ja nyt huuto.netissä meidän muutamia huonekaluja myydessä oon huomannut, että siinä missä itse pistin Ikean kylppärikaapin lähtöhinnaksi 5 euroa, toiset pyytää vastaavista lähes täyttä hintaa.

Myöskään käytetyt rintsikat ja suolakurkkupurkit ei mun mielestä kuulu kirppiksille, ja oma fiilis meneekin usein siinä kun hyvät jutut (se pieni osa) hukkuu ton kaiken ihme sälän sekaan. Silti pakko on silloin tällöin käydä tarkistamassa löytyiskö sieltä roskien seasta myös joku aarre ja onhan sieltä jotain joskus löytynytkin.

Se siitä. Nyt lähden tyhjentämään sitä kylppärin kaappia, jonka sain juuri huuto.netissä myytyä!


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!