sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Uusi sohva koirakotiin

Viikonloppuna tehtiin sohvakauppoja. Vanha sohva ei muuta enää meidän kanssa uuteen asuntoon vaan sinne päätettiin tilata suoraan uusi. Ja vaikka muuttoon on aikaa melkein kolme kuukautta, ei sohvakaupoille menty yhtään liian aikaisin; toimitusajat ovat helposti yli kuusikin viikkoa ja heinäkuussa tehtaat ovat osittain kiinni, joten jotta meillä varmasti olis sohva elokuun lopussa, oli homma hoidettava nyt.

Vaikka sohva pitäisi valkata aina omien mieltymysten mukaan, asettaa koira kuitenkin omat vaatimuksen sohvan tai lähinnä sen materiaalin valinnalle. Nykyisen sohvan olen putsannut koirankarvoista niin monesti, että halusin ehdottomasti uuteen sohvaan kankaan, josta karvat saisi helposti pois. Meillä ei valitettavasti missään vaiheessa päätetty kieltää Laabania tulemasta sohvalle, joten sohva on välillä todella karvainen ja halpa vohvelimainen kangas imee kaiken lisäksi karvat itseensä kuin magneetti.

Sopiva sohva löytyi meille Iskusta ja päädyimme Suomessa valmistettavan Living-mallin simppeliin divaanisohvaan sekä isoon rahiin, jonka avulla sohvalle saadaan tarvittaessa nukkumaan kaksikin henkeä. Mallin valitseminen oli vielä suht helppoa, mutta haastavin osuus olikin kangas. Vaatimuksena oli, että koirankarvat eivät saa näkyä kovin pahasti, päälliset ovat irrotettavat sekä vesipestävät ja kankaan väri on sen verran elävä, että elämisen jäljet eivät näy kovin helposti.Googlettelin koiraihmisten kokemuksia sohvan materiaaleista ja suosituimmiksi vaihtoehdoiksi paljastuivat nukkamaiset mikrokuitukankaat sekä nahka. Kumpikaan ei meidän tapauksessa kuitekaan tullut kysymykseenkään, joten kankaaksi valittiin lopulta Lauritzonin Diamonds. Myyjän kanssa todettiin, että sen pitäisi sopia hyvin meidän käyttöön ja toivon nyt totisesti, että tuli valittua oikea kangas - no, se nähdään sitten syksyllä!Vinkkinä vielä koirakotiin sohvaa etsiville:

- Pidä koiran turkin väri mielessä sohvan väriä valitessa. Jos kotona on valkoinen koira, musta sohva ei ole ehkä kaikista paras vaihtoehto Vaikka koiralla ei olisikaan lupa tulla sohvalle niin karvoja on jokapaikassa silti.

- Koirankarvat lähtevät sileäpintaisista kankaista aika helposti imuroimalla tai pyyhkimällä. Pinnaltaan hieman elävä kangas on kuitenkin usein käytännöllisempi ja antaa hieman armoa jos kun sohva likaantuu.

- Kestävyytensä ja puhdistettavuutensa ansiosta nukkakankaat sopivat hyvin koirakoteihin ja niitä tunnutaan suosittelevan monilla keskutelufoorumeilla. Kangas on tiivis, joten koirankarvat eivät imeydy siihen niin helposti ja lähtevät hyvin pois. Yksi paljon kehuttu kangas on esimerkiksi Lauritzonin Alcantara.

-Älä pihistä kankaasta, lemmikillisen kannattaa panostaa kankaaseen ja sen laatuun. Ota selvää mitä kangasvaihtoehtoja on ja varmista myyjältä onko suunnittelemasi kangas sopiva juuri omaan käytötarkoitukseesi. Yleensä huonekaluliikkeet mainostavat sohviaan, jollain edullisella kankaalla, joten kannattaa varautua siihen, että sohvan hinta voi vaihdella paljon eri kankailla.

-Irrotettavat ja pestävät päälliset helpottavat puhtaanapitoa. Vetoketjut istuintyynyissä eivät aina kuitenkaan ole merkki siitä, että ne ovat vesipestävät.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!