sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Maksimaalisia urheilusuorituksia

Kirjoittelin taannoin, että Buzzadorina pääsin mukaan Maxim Sports urheiluravinteiden buzzaukseen eli sain testattavakseni erilaisia Maximin tuotteita. Olin kampanjasta innoissani, sillä se tuli minulle juuri sopivaan saumaan kun treenailin samaan aikaan Helsinki City Runia varten. Nyt on sitten tuotteita testattu ja HCR:kin niiden voimalla juostu, joten on aika koota hieman yhteen ajatuksia siitä, mitä mieltä tällainen vähän kokematon urheiluravinteiden käyttäjä tuotteista oli.

Urheiluravinteitahan löytyy laidasta laitaan, joten tämä oli mahtava tilaisuus päästä testaamaan yhden merkin erilaisia tuotteita. Saamani paketti sisälsi tuotteita suorituksen jokaista vaihetta varten eli nautittavaksi ennen suoritusta, sen aikana ja jälkeen.

Ennen treeniä keho tarvitsee energiaa, mutta myös nesteytyksestä on huolehdittava. Aiemmin olin tyytynyt juomaan vain vettä ennen juoksulenkkejä ja sitäkin mahdollisimman vähän jo reilusti ennen lenkkiä  "vatsan hölskymisen" pelossa. Käytännössä saatoin siis lähteä juoksemaan jo valmiiksi nestevajauksesta kärsivänä! Pelkkä vesi ei myöskään ennen pitkää juoksulenkkiä riitä, vaan kehon tulisi saada nesteestä myös hiilareita sekä suolaa.Maximilta sain testattavaksi Maxim Hypotonic Sports Drink -nimistä urheilujuomajauhetta lemon-lime -makuisena ja vaikka suhtauduin tähän aluksi vähän varauksella, niin tykkäsinkinkin tästä lopulta tosi paljon. Jauhetta sekoitetaan siis 3 purkin mukana tullutta mitallista 7,5 desiin vettä ja tästä 0,5 litraa nautitaan ennen suoritusta ja loput sen aikana. Tätä opettelin juomaan jo harjoitteluvaiheessa ennen lenkkejä ja puoli litraa vetäisin myös juuri ennen HCR:ia. Esimerkiksi juuri puolimaratonia ajatellen olisikin hyvä ottaa urheilujuoman nauttiminen tavaksi jo harjoitteluvaiheessa, sillä urheilujuomaan tottumaton keho ei välttämättä itse kisassa otakaan sitä vastaan kuten pitäisi. Itselleni tämä tuote sopi erinomaisesti ja jää varmasti käyttöön myös jatkossa.


Lisäksi testailin ennen treenejä myös saamiani energiapatukoita, jotka osoittautuivat käteviksi, jos lähdin lenkille heti töiden jälkeen tai yleensäkin niin, että en ehtinyt syömään tarpeeksi ajoissa ennen lenkkiä. Sweet and salty ja caramel&choco -mauista tykkäsin eniten jälkimmäisestä. Yhden nappasin mukaan myös puolimaratonille ja söin vielä tunti ennen kisan alkua, kun lounaasta oli ehtinyt kulua jo aikaa.


Jotta palautuminen lähtisi hyvin käyntiin, tarvitaan sitä varten sekä proteiineja että hiilihydraatteja ja näistä Maximin kätevästi pakattu 2,5dl:n palautusjuoma sisältää 1/3 proteiinia ja 2/3 hiilihydraatteja. Palautusjuomia sain testattavaksi kahta eri makua, vaniljaa ja mansikkaa, mutta ainakin nämä maut oli mun makuun vähän turhan ällömakeita. Sen sijaan tykkäsin enemmän After training -proteiinipatukoista, joista molemmat maut, dark chocolate ja hazelnut-chocolate crisp, olivat mun kaltaiselle herkkusuulle suklaapatukkamaisuudessaan täydellisiä. Näitä vetelin treenien jälkeen oikein mielelläni ja oli ehkä maailman parhainta kaivaa puolimaratonin jälkeen repusta yksi tällainen.

Valitettavasti patukoiden rasvan määrä on kuitenkin hyvä ottaa huomioon ja monesti suklaakuorrute ja liian hyvä maku jo kertovat, että rasvaa tuotteesta löytyy jonkin verran. Tuotteiden ravintoarvoja vertaillessa totesin, että kun patukoissa rasvan määrä pyörii noin 11-16g/100g, oli se palautusjuomissa alle 2g tai lähes 0. Maximin Recovery powder suklaanmakuisena voisikin siis ehkä olla mulle jatkossa noita patukoita järkevämpi vaihtoehto ja kokeilemisen arvoinen tuote.


Tuotteiden testaaminen oli omalla kohdallani ihan huippu juttu, sillä sen lisäksi, että löysin Maximin laajasta tuotevalikoimasta ne omaan harjoitteluuni parhaiten sopivat tuotteet, heräsin myös ravinteiden tärkeyteen osana treenaamista. Täytyy kuitenkin muistaa, että mitkään urheiluravinteet ei korvaa monipuolista ja terveellistä ruokavaliota, mutta sen lisänä ne ovat todella käteviä.


2 kommenttia :

 1. Heitin sinua haasteella blogissani :)

  Ja hei, onnittelut hyvin menneestä HCRstä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta, joudun tosin nyt jättämään väliin kun äskettäin tein tuon saman ja vastaukset ei ole hirveästi niistä muuttunu :)

   Kiitos myös onnitteluista! Säkin ehtisit vielä hyvin kesän aikana osallistuu johonkin vastaavaan! Ootko harkinnu? :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!