lauantai 25. toukokuuta 2013

446 metriäJuoksurintamalta kuuluu huonoja uutisia. Spekulaatiot Helsinki City Runin reitin pituudesta saivat vahvistuksen perjantaina kun HRC tiedotti että "Helsingissä 4.5.2013 juostu Helsinki City Run on osoittautunut alimittaiseksi". Tarkistusmittauksessa oli käynyt ilmi, että reitti oli 446 metriä liian lyhyt. 446 METRIÄ!! Siis melkein puoli kilsaa, mikä tarkoittaa sitä, että jos olisin oikeasti juossut puolimaratonin, olis mun aika ollut semmoset 3 minuuttia huonompi. Eniten harmittaa varmaan niitä "oikeita juoksijoita", jotka tulivat tapahtumaan hakemaan virallista tulosta, mutta yhtälailla harmittaa kyllä muakin.

Harjoittelua puolestaan on hidastanut oikean jalan rasitusvamma, joka äityi viimeisimmän juoksulenkin jälkeen sen verran pahaksi, että kipu tuntui myös portaita laskeutuessa ja välillä kävellessäkin. Lepo on auttanut vaivaan, mutta mieli tekisi jo juoksemaan. En haluaisi uskoa, että vika on juoksukengissä, kuten monesti saattaa olla. Aiemmin tänään kävin Laabanin kanssa 7km lenkillä ja yritin samalla tarkkailla samalla oikean jalan askellusta, josta voisin kuvitella vian löytyvän.

Löysin muuten penikkatautia koskien Fit.fi:stä hyvän artikkelin, joka sekin muistuttaa, että kipua täytyy kuitenkin muistaa kuunnella ja puuttua ajoissa sen syyhyn. En missään nimessä kaipaa nyt vaivan pitkittymistä tai pahimmassa tapauksessa sen aiheuttamaa marssimurtumaa, joka estäisi harjoittelun useammaksi kuukaudeksi.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!