maanantai 22. huhtikuuta 2013

Rally-Tokoilua

Laaban on kaikessa hiljaisuudessa aloittanut Rally-tokon alkeiskurssin, josta alkuvuodesta täällä mainitsinkin. Kaikessa hiljaisuudessa siksi, että vaikka takana on jo kolme kertaa, kehtaan vasta nyt eilisen ekan onnistuneen tunnin jälkeen kirjoittaa meidän kokemuksista tänne.

Meitä aloitti siis huhtikuun alussa viisi koirakkoa Pitäjänmäen Koirakoulu Heiluvan hännän Rally-Tokon alkeiskurssilla. Kursilla käydään läpi alokasluokan liikkeitä ja ekalla tunnilla meille kerrottiin hieman lajista, sen sännöistä ja kylteistä. Ehdittiin harjoitella myös perusasentoa ja kontaktin ottamista, mutta meidän osalta tuo ensimmäinen tunti menikin sitten aika säädöksi ja oikeestaan ihan päin peetä. Uusi paikka ja sermien takana tohisevat toiset koirat kiinnostivat Laabania huomattavasti enemmän kun mun vieressä kököttäminen, kontaktit tai edes mukana olleet herkut. Lisäksi Laaban haukkui ja oli tosi levoton, mikä sai tietysti myös minut hermostumaan (VIRHE!) joten lopulta hauska ja rento kurssi muuttuikin sitten painajaiseksi.

Ensimmäisen tunnin jälkeen olin heikkona hetkenä täysin valmis luovuttamaan koko homman kanssa ja lähettämään täpisevän koirankin pikavuorolla takaisin Pirkkalaan kasvattajalle. Tokalle tunnille mentiin siis ihan syystä vähän ristiriitaisin ja kauhunsekaisin fiiliksin, mutta se menikin jo huomattavasti edellistä kertaa paremmin. Haukkuminen vähentyi ja vaikka keskittymiskyky olikin vielä aika surkea, niin valoa pilkisti jo meidän tunnelin päässä. Harjoittelimme kääntymisiä, mutta siinä alkoi melko pienet tilat tulemaan jo aika pahasti vastaan, ja törmäiltiin sitten koiran kanssa vähän sinne sun tänne.Kolmannella tunnilla meillä olikin sitten mukana jo ihan toinen koira! Tämän kerran kylttejä olivat istu, maahan, liikkeestä maahan ja koiran ympäri kiertäminen. Lisäksi harjoiteltiin koiran ohjaamista eteen. Olin niiiin ylpee Laabanista! Harjoitukset meni tosi hyvin ja koira keskittyi ihan eritavalla kun aiemmilla kerroilla, vaikka pientä täpisemistä olikin välillä havaittavissa ja katse saattoi harhautua "muutamia kertoja" naapuriinkin.

Viimeisimmän tunnin jälkeen lähdetään siis harjottelemaan lajia ihan uudella innolla! Sen lisäksi, että rally-Tokon liikkeillä voidaan parantaa perustottelevaisuutta, se on meille myös samalla ihan loistavaa häiriötreeniä, kun saadaan harjoitella toisten koirien lähellä.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!