lauantai 13. huhtikuuta 2013

Kevät, kura ja karvatEipä tullut pahemmin mieleen koiraa hankkiessa ja rotua valitessa, että sheltin tuuhean ja pitkäkarvaisen turkin ansiosta karvat, ja näin keväällä myös kura, tulisivat isoksi osaksi meidän arkea. Siis kyllähän se ihan rehellisesti ärsyttää, kun sohvasta löytyy karvaa sen verran, että siitä määrästä voisi tehdä vaikka pienen villapaidan ja lattia on täynnä hiekkaa, joka kulkeutuu aina sänkyyn saakka. Vaikka koira olisi kuinka rakas, niin minäpä ainakin voin tunnustaa, vaikken ihan siivousfanaatikko olekaan, että mua ainakin ällöttää, jos kämppä on kaksi päivää siivoamisen jälkeen ihan paskaläävä.

Onneksi näiden juttujen kanssa voi kuitenkin elää kun siihen on oikeat välineet. Kunnon imuria en vaihtaisi enää mihinkään ja se on kyllä heti koiran jälkeen ihmisen paras ystävä. Meidän Dyson on osoittautunut loistavaksi ratkaisuksi ja säästetään varmasti pöypusseissa pitkä penni, koska ainakin meillä säiliö on tyhjennettävä lähes joka imuroinnin jälkeen. Teippi- ja vaateharjat ovat täällä myös kovassa käytössä, sillä esim. sohva on pakko harjata vaateharjalla läpi parikin kertaa viikossa.


Nyt kun lämpötila tuntuu vihdoinkin pysyvän plussan puolella, on aloitettu jumalaton taistelu myös sitä kuraa vastaan. Ensin riitti koiran pieni suihkuttelu kaikista pisimpien ja kuraisimpien lenkkien jälkeen. Laaban ei selkeästikään nauti näistä "vatsahuuhteluista" vaikka kiltisti, tosin korvat hieman luimussa, suihkuun vapaaehtoisesti pyynnöstä töpötteleekin. Jotta suihkussa ei tarvitsi rampata ihan niin paljon, hankittiin tänään tavallisen tassupyyhkeen rinnalle Clasulta itseensä tehokkaasti kuraa imevä mikrokuitupyyhe ja "trimmattiin" fiskarsseilla turkkia vatsasta vähän lyhyemmäksi. Kyl tää tästä...

No, parempi vähän paskaa nurkissa kuin puhdas helvetti, sanotaan. Enkä taatusti ole ainoa koiranomistaja, joka näiden asioiden kanssa nyt tuskailee.


Huom! Kuvien kettu ei liity tapaukseen

9 kommenttia :

 1. Juu, et ole ainut koiranomistaja, joka tuskailee kuran kanssa joka kevät ja syksy! Kämppä on kuin hiekkalaatikko ja valkoinen koira onvain muisto, kun tullaan lenkiltä kotia! :)

  Tsemppiä HCR:n! Kyllä uusilla Asicseilla kelpaa juosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos tsemppauksesta! Asicset on olleet kyllä loistavat, mutta viime aikoina on tullut vähän lusmuiltua ja syytettyä huonoo säätä laiskuudesta.

   Poista
 2. Olisi outoa jos et tuskailisi! Meillä lähti Ruffelta masu siiliksi, piilosiili, ei näy sivulle. Ja hermoromahduksen partaalla soitin ajan trimmaajalle. Toukokuun neljäntenä lähtee herralta karvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni parturointi autto kyllä kummasti meilläkin kuraa vastaan! Onneks tällä vauhdilla tiet ja maa on kohta kuivat, joten ehkä me selvitään tästä...Mut sit on vielä tosiaan se karva-ongelma!

   Poista
 3. Ja sheltteihinhän ei edes jää likaa kun vertaa espanjanvesikoiriin :D
  Noita isoja saa hinkata monta minuuttia ja Soran voi vaan huuhdella, helppo rotu ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja teillä on kaks kertaa enemmän karvaakin ympäri kämppää eli ei käy kateeks :D

   Poista
 4. Heips! Blogissani on sinulle tunnustus!:)

  VastaaPoista
 5. Hih, voitko kuvitella kuran ja karvan x kahdeksan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä olen välillä miettinyt että ehitkö sä muuta tekemään kun siivoomaan siellä ja että jos sä kestät kahdeksan, niin kyllä mäkin tän yhden sotkut kestän :D Onneks pahin kurakeli menikin sitten aika äkkiä ohi!

   Poista

Kiitos kun kommentoit!