torstai 25. huhtikuuta 2013

Hyvällä sykkeellä

Sain eilen käsiini uusimman MeNaiset sport -lehden, joka on mulle ihan riittävä ja just sopivan "kepeä" tuon aihealueen lehti. Tästä numerosta löytyi pieni juoksukoulu ja vinkkejä 10km juoksemisesta tai puolimaratonista haaveileville.

Tässä vaiheessa on tietysti ilo lukea sitten niitä vinkkejä ja huomata ikävä puute omassa treenamisessa. Olen pyrkinyt parantamaan juoksukestävyyttä maltillisilla 140-150:n sykkeillä, jotta jaksaisin juosta mahdollisimman pitkään ja unohtanut siinä sivussa ihan vahingossa lähes kokonaan korkean, yli 160:n, sykkeen harjoitukset, jotka kehittävät puolestaan nopeutta ja maitohaponsietokykyä.

Vaikka tykkään eniten juuri noista tasaisen vauhdin lenkeistä, on jatkossa pakko alkaa ottamaan intervalliharjoittelu ja isommat sykevaihtelut mukaan tähän hommaan, jotta mikään järkevä aika olisi edes realistinen. HCR:ia varten taitaa olla jo vähän myöhäistä, mutta jotain pientä on ehkä vielä tehtävissä. Sykemittarin harjoitusohjelma käskikin mut just sopivasti juoksemaan tänään kovaa 25min, joten siitä oli hyvä aloittaa ja todeta, että täyttä tuskaahan se kilometrin jälkeen oli. Todennäköisesti tyydyn siis hölköttelemään HCR:in omalla tasaisen varmalla vauhdillani ja otan jonkun hillittömän spurtin lopussa jos voimia on. Varasin tänään sentään vahingossa kampaajan juuri kyseisen päivän aamuun, joten jos vauhti ei ole kohdillaan, niin hiukset nyt ainaskin...


Tosta samaisesta lehdestä luin muuten myös, kuinka luontokokemukset kuten metsässä kävely ja linnunlaulu vaikuttavat kehoon ja mieleen. Että 10-20min minuutin kävely metsässä saa ihmisen rentoutamaan ja vaikutus kestää jopa useita tunteja. Pahimmissa debiksissä kannattaa siis suunnata lenkit metsään ja hakea ilmaiset terapiat sieltä. En muista mikä kappale iPodissa soi juuri kun tänään juoksin Laajalahden rantaan, mutta vaikka en musiikeiltani linnunlaulua kuullutkaan, niin minut rentoutti kyllä tuo maisema ja vihdoinkin jäistä vapautunut meri.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!