sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Viikon 3 treenit - ensimmäinen pitkä lenkki

3. viikko

Ma - Juoksu 65min (rangaistus edellisen viikonlopun sluibailuista, 8km)
Ti - Kävely 80min (n.6km)
Ke - Lepo
To - Juoksu 40min (n.5km)
Pe - Lepo
La - Juoksu 85min, väli n.50-60min kävellen (10,8km)
Su - Kävely n.60min

Lauantaina oli siis ohjelmassa ensimmäinen oikeesti vähän pidempi lenkki. Alussa juokseminen ei tuntunut kulkevan ei sitten yhtään ja juoksin tietysti ekan kilometrin jälkeen jo harhaan - umpikuja! Uusi reittivalinta ja sitten juoksu alkoikin jo vähän sujua. Valitsin reitiksi Villa Elfvikiltä  Otaniemeen kulkevan luontopolun, mikä oli toisaalta virhe, koska sehän nimenomaan näin talvella on vain polku! Juokseminen jalkakäytävällä kapean lumisen polun sijaan olis ehkä ollut helpompaa, mutta toisaalta reitti oli muuten mieluisampi maisemineen.

Askel kulki yllättävän hyvin. Juoksuohjelma neuvoi kävelemään välin 50-65min, joten hieman vastentahtoisesti vaihdoin juoksun 50 minuutin kohdalla kävelyyn, vaikka olisin helposti jaksanut vielä juostakin - mikä oli tietty kiva huomata! Pakko oli lopulta vaihtaa takaisin juoksuun jo vähän aiemmin ja kotiin palasin jalkakäytävää pitkin.

Lenkistä jäi tosi hyvä fiilis! Olin niin innoissani ensinnäkin siitä, että a) jaksoin juosta hyvin sen ajan mikä pitikin ja siitä, että b) juoksin tähän mennessä pisimmän lenkkini ikinä. Innostuksissani painelin sitten Sellon Intersporttiin ja päätin, että vaikka takapuoli ei ihan vielä olisikaan siinä kunnossa, on aika ylittää kynnys ja liittyä juoksutrikoo-jengiin. Pidemmällä lenkillä mun ihanat kotikollarit ei enää nimittäin olleetkaan niin hyvät ja kunnon juoksuhousujen hankkiminen oli lähinnä vaan ajan kysymys.

Valkkasin itselleni tuollaiset Niken pinkillä ykstyiskohdalla varustetut ihanuudet ja niille löysin vielä kaveriksi mätsäävän kangaspipon - perus villapipo kun tuppaa yllättäen myös olemaan vähän liian kuuma! Nollakeleillä noilla luulisi jo pärjäävän ja jos pakkasta vielä on, niin trikoiden päälle voi aina iskeä tuulihousut.


Itselle vielä muistiin, että se iPodin akku on hyvä ladata ennen pidempää lenkkiä. Musiikin loppuminen puolivälissä lenkkiä on aika ikävää...

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit!